Марківська районна рада

Урочисті заходи з нагоди 75 - ї річниці визволення району від німецько - фашистських загарбників

Переглядів: 992

Летять роки, відлітають у вічність... Минуло 75 років відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на Марківську землю мир довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя. Все далі відходять грізні і важкі роки війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя.

Урочистості розпочалися з покладання квітів до меморіальних плит з іменами полеглих воїнів головою районної ради А.К. Лигутою та головою селищної ради Ігорем Дзюбою в знак шани та пам’яті за загиблими.  

З нагоди 75 – ї річниці визволення Марківського району від німецько - фашистських загарбників 15 січня 2017 року в актовій залі райдержадміністрації відбувся урочистий захід.  

Особливі слова вдячності були звернені до ветеранів,  яким нинішнє й майбутні покоління зобов’язані життям, а наша Вітчизна – своїм існуванням.

У своєму виступі голова Марківської районної ради Андрій Костянтинович Лигута зазначив, що скільки б часу не минуло, безсмертним завжди буде подвиг переможців, які відстояли незалежність свого краю, принесли свободу її народу. Ні біль кривавих втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам’ять про подвиги наших батьків, дідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності – вони вічні.

Також, до учасників урочистостей звернулися заступник голови, в.о. голови райдержадміністрації Ігор Копатько та голова районної організації ветеранів Іван Левченко.

Усі присутні низько схилили голови та вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.

Працівники районного та сільських Будинків культури присутнім в залі запропонували невеличку концертну програму, яка була пронизана спогадами минулих років. Особливо зачепив вокальний виступ маленьких кризчан Кіри Білаш та Данила Глущенка. 



« повернутися до списку новин