Марківська районна рада

Обласний етап фестивалю колективів художньої самодіяльності «Луганщина – світанок України»

Переглядів: 586

3 листопада 2017 року у приміщенні районного Будинку культури відбувся обласний етап фестивалю колективів художньої самодіяльності «Луганщина – світанок України».

Відділом культури РДА було здійснено відповідну організаційно-творчу роботу для забезпечення активної підготовки і участі кращих аматорських колективів району, школи естетичного виховання, центру дитячої творчості у фестивалі - конкурсі.

Огляд розпочинався із виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, на якій було представлено понад 100 робіт майстрів району, вихованців центру дитячої творчості та школи мистецтв, які представили свої роботи в техніках: ткацтво, в’язання спицями та гачком, бісероплетіння, вишивка, малювання, вироби зі шкіри, вироби з соломки та вироби з природних матеріалів.

Для відбору на обласний фестиваль кращих номерів художньої самодіяльності до районного Будинку культури завітала комісія у складі шести чоловік. Голова комісії Ірина Дячук, директор обласного центру Народної творчості, привітала всіх учасників конкурсу та побажала гарного настрою та позитивних емоцій від сьогоднішнього виступу.

Голова Марківської районної ради Андрій Лигута привітав учасників та членів жюрі зі святом, зазначивши, що з кожним роком на Марківщині з’являються нові таланти і зростає майстерність виконавців. Тож побажав всім миру, творчого натхнення, успіхів та перемог.

На суд журі і глядачів було представлено 24 номери. Репертуар був різноманітний від української пісні до сучасного танцю. Кожен із них заслуговував на увагу і оплески глядачів. Журі має визначити, хто із учасників заслуговує захищати честь району на обласному огляді – конкурсі майстрів мистецтв та аматорів народної творчості «Луганщина  - світанок України», який відбудеться у м.Сєвєродонецьк.

Глядачі, які прийшли на захід, змогли насолодитися піснями та танцями у виконанні талановитих дітей, аматорів сцени, помилуватись надзвичайно гарними костюмами та покидали залу у піднесеному настрої.

 

 



« повернутися до списку новин