Марківська районна рада

Звіт голови Марківської районної ради сьомого скликання за 2018 рік

Переглядів: 465

 

                       ЗВІТ

голови Марківської районної ради

Лигути Андрія Костянтиновича

про роботу відповідно до вимог

чинного законодавства за 2018 рік.

 

Шановна громадо Марківського району!

Відповідно до статті 55 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", я підсумовую результати нашої з вами роботи та діяльність всієї ради в цілому за 2018 рік. Фактично, це своєрідне підбиття підсумків колективної роботи – кожного депутата, постійних комісій районної ради, президії, виконавчого апарату за минулий рік.

 Важливим для себе вважаю співпрацю з депутатами районної ради , головами сільських рад, обласною та районною адміністраціями, керівниками установ і організацій, директорами шкіл, вчителями, медичними працівниками та іншими громадянами нашого району.

Районна рада працювала згідно з планом роботи, у межах Конституції України, чітко дотримуючись повноважень та норм, що передбачені діючим законодавством та Регламентом районної ради.

 

Основною формою роботи районної ради є сесія, яка складається з пленарних засідань ради та засідань постійних комісій ради.

Всього у звітному періоді проведено 11  пленарних засідань (з них 7 -позачергових) сесій районної ради, на яких прийнято 196 рішень.

У звітному періоді на пленарних засіданнях районної ради затверджено 6 нових районних програм, внесено зміни до 7. Всього в 2018 році  в районі діяло 35  Програм, які  фінансувались з районного та обласного бюджетів.

При прийнятті рішень районна рада дотримувалась всіх вимог чинного законодавства. Питання попередньо обговорювались на профільних комісіях, порядок денний формувався робочою групою по підготовці сесій.

На офіційному сайті районної ради фактично щодня розміщується інформація стосовно діяльності районної ради VII скликання, висвітлюються події, які відбуваються в районі. Це дозволило зробити для кожного бажаючого максимально доступним ознайомлення з роботою ради. 

Нагадую, що поіменне голосування стало нормою для діяльності нашого депутатського корпусу. А головне те, що кожен виборець може дізнатися хто і як голосував за те чи інше рішення та  в цілому, як приймав учать в роботі пленарних засідань. 

До підготовки порядку денного пленарних засідань ради залучалися працівники виконавчого апарату, депутати, фахівці та спеціалісти управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники та працівники установ комунальної власності.   Це дало можливість розробити і прийняти конкретні виважені рішення ради, враховуючи думки і пропозиції окремих депутатів, висновки і пропозиції постійних комісій.

На пленарні засідання ради запрошувались  керівники районних служб, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, селищний та сільські голови, представники засобів масової інформації. Це надавало роботі сесій більш активного та цілеспрямованого змісту, дозволило прийняти виважені, конкретні рішення, сприяло відкритості та прозорості дій районної ради.

Важливою складовою роботи районної ради є діяльність постійних комісій, які згідно статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» є органами ради, створеними для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради.

За звітний період проведено    34   засідання  постійних комісій, розглянуто  та вивчено депутатами  201 питання. 

Відповідно до Закону України “Про звернення громадян”  головою районної ради   проводився прийом громадян згідно графіка. Крім цього, прийом громадян при необхідності здійснювався щоденно, за винятком вихідних днів, головою, заступником  голови районної ради,  керуючим справами та працівниками виконавчого апарату  ради.  

До районної ради за звітній період надійшло 60 звернень громадян, в т. числі : 56  усних та 4 письмових.

У переважній більшості заяв мова йшла про надання матеріальної допомоги, питання незадовільного стану доріг, земельні питання, питання сприяння виділенню коштів для проведення ремонту, організація харчування учнів, тощо.

Районна рада розглянула всі питання, порушені у зверненнях громадян.

За окремими графіками плануються та проводяться виїзні прийоми за місцем проживання громадян. Всього у звітному періоді проведено 15 таких прийомів в населених пунктах району. Основні питання, з якими зверталися жителі району, стосувалися  стану доріг, земельних відносин, транспорту та зв’язку, соціального захисту,  виділення коштів для ремонту навчальних закладів.

 За звітний період районною радою опрацьовано 455 вхідних документів та 212 вихідних, головою ради видано у міжсесійний період 45 розпоряджень з основної діяльності та 60 розпоряджень з кадрових питань, а також 16 спільних розпоряджень голови районної державної адміністрації та голови районної ради. 

Протягом звітного періоду на пленарних сесійних засіданнях районної ради проведено збільшення обсягу видатків по бюджетних установах районного бюджету у порівнянні із затвердженими видатками на 2018 рік на загальну суму 35 млн.  512 тис.грн.

Джерелами зазначених уточнень є залишки на початок року по районному бюджету, освітній та медичній субвенціях, інші субвенції із сільських, селищного і обласного бюджетів, власні надходження  та трансферти із Державного бюджету.

Також рішеннями сесій сільських та селищної рад виділено 1млн.900 тис.грн. на утримання та розвиток об’єктів соціальної сфери відповідних територій.

З районного бюджету надавались субвенції Марківській селищній раді на придбання службової квартири (273 тис. грн.),  придбання трактора (345 тис. грн..), ремонт будівлі РАЦСу (57 тис. грн.), тощо. Також виділялись кошти на співфінансування проектів по термомодернізації  5-ти шкіл (1млн. 373 тис.грн.),  придбання шкільного автобуса (498 тис.грн.), субвенція Бондарівській сільській раді на капітальний ремонт спортивної  зали (1млн.300тис.грн.), тощо.

Із додатково затвердженої суми на галузь «Освіта» (10,8 млн. грн.). кошти  були виділені на виплату заробітної плати працівникам, підвіз учнів та вчителів, харчування та оздоровлення учнів,  нагородження переможців Всеукраїнських конкурсів та олімпіад (19 тис. грн..), покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів ( придбання сучасних меблів (392 тис. грн..), спортивного та ігрового інвентарю, придбання матеріалів для проведення капітальних та поточних ремонтів приміщень, придбання комп’ютерної техніки, придбання посуду, іграшок та будівельних матеріалів для садочків),  капітальний ремонт ганку Бондарівської гімназії (90 тис. грн..), капітальний ремонт внутрішніх туалетів та заміна вікон в Курячівській школі 486 тис. грн..), капітальний ремонт та заміна вікон Марківської гімназії (1 млн. 200 тис.грн), тощо.

Затверджено додаткову суму на  галузь  «Охорона здоров’я» 15,1 млн. грн.

По районному територіальному медичному обєднанню   

кошти були виділені на:

виплату заробітної плати медичним працівникам, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів,  

проведення капітальних ремонтів приміщень:

- на капітальний ремонт будівлі харчоблоку (2 млн. 887 тис. грн.),  капітальний ремонт покрівлі адмінбудівлі (1 млн. 498 тис. грн..) капітальний ремонт покрівлі інфекційного відділення (900 тис. грн..), облаштування огорожі Марківського РТМО (465 тис. грн..), придбання автомобіля спеціального призначення (1 млн. 600 тис.грн.), капітальний ремонт рентгенкабінету (344 тис. грн..), на усунення недоліків по протипожежній безпеці згідно припису ГУ ДСНС (1 млн. 235 тис. грн..), придбання рентгенапарату високочастотного для стоматологічного кабінету (127 тис. грн..), придбання стоматологічної установки (105 тис. грн..),  оснащення апаратурою та обладнанням відділень  РТМО - три ліжка функціональні, рентгенапарат палатний, центрифуга лабораторна, дві пральні машини (552 тис. грн.), для ремонту службових автомобілів, придбання пального,  миючих та дезінфікуючих засобів, запчастин для ремонту і повірку медичного обладнання тощо.

На Центр первинної медико – санітарної допомоги кошти виділялися на:  виплату заробітної плати працівникам (296 тис. грн.. премії та надбавки), придбання медикаментів (315 тис. грн..) , оплату енергоносіїв, придбання матеріалів для проведення ремонту амбулаторій, фельдшерських пунктів та ФАПів (113 тис. грн..), придбання комп’ютерної техніки(70 тис. грн..), миючих та дезінфікуючих засобів, запчастин для ремонту і повірку медичного обладнання (49 тис. грн..), придбання меблів для потреб установи (68 тис. грн..), придбання 13 холодильників (61 тис. грн.. ), придбання медичного обладнання для лабораторій, ФП і ФАП згідно табеля оснащення (210 тис. грн..), ремонту службових автомобілів, придбання пального, та ін.

По галузі «Культура» додаткові кошти  в сумі  1млн.317 тис. грн. 

були виділені на виплату заробітної плати працівникам, введення додаткових ставок  керівників та художніх керівників закладів культури (106 тис. грн..), придбання мобільної сцени та обладнання для її освітлення (290 тис. грн..),  музичних інструментів для Школи естетичного виховання (200 тис. грн..) , придбання комп’ютерної техніки,  комплектів звукопідсилюючого обладнання для  Марківського РБК,  Кризького, Кабичівського, Курячівського, Гераськівського сільських Будинків культури та  клубів (260 тис. грн..), придбання художньої літератури для поповнення бібліотечних фондів (10 тис. грн..),  матеріалів для поточного ремонту приміщення Школи естетичного виховання та ін.

По галузі «Фізична культура і спорт» додатково кошти в сумі

 1 млн. 205 тис. грн. були виділені на завершення капітального ремонту приміщення ФСК «Нива» ( 140 тис. грн..),  благоустрій території стадіону (122 тис. грн..), виплату заробітної плати, поповнення спортінвентарем (20 тис. грн..), придбання  спортивної форми (60 тис. грн..) тощо.

 Другий рік поспіль депутатський корпус районної ради мав можливість  додатково до затвердженого кошторису виділити таку суму коштів не тільки для виживання галузей, а й на їх розвиток.

Марківська районна рада  працює за принципами публічності, прозорості та відкритості, керуючись у своїй діяльності законами України "Про доступ до публічної інформації", "Про інформацію" та іншими законодавчими актами.

Після завершення сесій усі рішення районної ради обов’язково оприлюднюються у визначені терміни.

На висвітлення діяльності районної ради в районній газеті «Вісті Марківщини» депутатами було затверджено та використано у 2018 році кошти в сумі 50 тис. грн.

Звітуючи про діяльність районної ради, я водночас  хочу подякувати громаді, депутатам, сільським, селищному головам, установам і організаціям, всім тим, хто приклав своїх зусиль для забезпечення  злагодженої роботи районної ради, підвищуючи тим самим  авторитет органів  місцевого самоврядування. Всім, хто допомагав у роботі.

 

З повагою,

голова районної ради                   Андрій Лигута



« повернутися до списку новин