Марківська районна рада

Марківським РВ КВІ було проведено захід до дня народження маршала Радянського Союзу Єременка А.І.

Переглядів: 629

18 жовтня 2016 року Марківським РВ КВІ було проведено захід до дня народження маршала Радянського Союзу Єременка Андрія Івановича в Народному музеї  Марківського району. Мета виставки , ознайомлення з видатною людиною нашого селища з історією життя Героя Радянського Союзу та Маршала Радянського Союзу Єременка А.І.

Народився  Єременко А. І. 14 жовтня 1892 року в слободі Марківка Луганської області. А. І. Єременко приймав участь в Першій світовій війні. В Громадянську  війну у складі кавалерійської девізії під командуванням  О.Я.Пархоменко приймав участь у розгромі Денікіна, Врангеля, воював з білополяками. На початку Великої Вітчизняної війни Єременко був призначений командуючим Західного фронту. У 1942 році генерал-полковник А. І. Єременко очолив Південно-східний, а потім одночасно і Сталінградський фронт.

Автор багатьох книг про Велику Вітчизняну війну.

Нагороджено 5 орденами Леніна, орденом Жовтневої Революції, 4 орденами Червоного Знамені, 3 орденами Суворова 1-го ступеня, 7 іноземними орденами та медалями.

Помер 19 листопада 1970 року, урна з прахом урочисто похована в Кремлівській стіні на Червоній площі в Москві.

В музеї представленні особисті речі, одяг, світлини з сімейних альбомів, книги та подарунки друзів. Особливу увагу відвідувачів музею привертає святковий мундир з нагородами та подарункова шабля, виготовлена з високоякісної сталі, з якою маршал крокував Червоною Площею м. Москви 24 червня 1945 року на честь Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війні.



« повернутися до списку новин