Марківська районна рада

День села у Тишківці

Переглядів: 462

«Пахне рідне село: і цвітінням лугів, і роздоллям небес, і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло – пахне цвітом село…».
Кожен населений пункт Марківського району має свою історію, видатних та працьовитих односельців і приводом згадати цю історію є відзначення Дня села. Яскравим дійством стало святкування Дня села у Тишківці в день, коли прославляють творців слов'янської писемності, а саме святих Кирила і Мефодія.
На території села знаходиться Церква святих рівноапостольних Кирила та Мефодія, побудована в незвичайному для України стилі модерн, з елементами романського та давньоруського зодчества. Храм цей пережив дві війни та встояв під час руйнування радянською владою. Наразі мешканці Тишківки власноруч підтримують храм святих Кирила та Мефодія – прибирають, прикрашають квітами, одним словом – доглядають. Тишківська Церква – гордість та святиня жителів села.
Саме в цей день з’їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.
На свято були запрошені голова Марківської районної ради Андрій Лигута та голова райдержадміністрації Ігор Дзюба, які у своєму вітальному слові побажали селу - розквіту, міцного здоров’я та добробуту - громаді. Не обійшлося і без подарунків.
Із теплими словами до своїх односельців звернувся голова Ліснополянської сільської ради Олександр Паршин. Вітаючи односельців зі святом, Олександр Миколайович подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки свята. Також, побажав селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.
Колектив Ліснополянського сільського Будинку культури та учні порадували присутніх чудовими піснями і прекрасними номерами художньої самодіяльності.
Учасники та глядачі свята отримали масу позитивних емоцій та чудово провели час.



« повернутися до списку новин