Марківська районна рада

Свято обжинок

Переглядів: 1346

Обжинки – традиційний спосіб вшанування хлібодарів. У всі часи на Україні народ широко відзначав закінчення жнив. Старовинний звичай проводити так звані «обжинки» за повір'ями забезпечував майбутній багатий урожай. Ці традиції збереглися і понині.  Так, в СТОВ «Агрофірма «Марківське» цими вихідними відзначили головне літнє хліборобське свято.

На святкування запрошено гостей, які вітали усіх тих, хто доклав зусиль для вирощення урожаю: генеральний директор підприємства Сергій Ковальов, заступник генерального директора Олександр Ковальов, голова Марківської районної ради Андрій Лигута, голова Марківської райдержадміністрації Ігор Дзюба, до привітань, також, приєднався головний лікар Марківського РТМО Андрій Третяк.

Цьогоріч підприємство показало гарний результат, обробило 4386 га, урожайність склала більше 35 ц/га, - повідомив директор підприємства  Олександр Палазюк, виступаючи перед своїм колективом та гостями.

Керівники району щиро подякували хліборобам за їхню нелегку працю та побажали їм подальших трудових звершень.

За словами самих аграріїв, вони відчули, як важливо отак їх зібрати воєдино і водночас в урочистій обстановці показати, що вони своєю працею і при допомозі влади можуть багато чого зробити для району, області, а отже і для України.



« повернутися до списку новин