Марківська районна рада

а позовом прокуратури повернуто у користування територіальній громаді землю площею 10 га, яка використовувалася орендарем не за цільовим призначенням

Переглядів: 529

За позовом прокуратури повернуто у користування територіальній громаді землю площею 10 га, яка використовувалася орендарем не за цільовим призначенням

За втручання Старобільської місцевої прокуратури повернуто земельну ділянку комунальної власності площею 10 га вартістю 218 400  грн. у розпорядження держави.

Зокрема, встановлено, що зазначені землі на підставі рішення Ліснополянської сільської ради Луганської області надано в строкове користування фізичній особі для випасання худоби. Проте, орендар, порушуючи цільове призначення земельної ділянки та умови договору оренди, розорав землю для вирощування сільськогосподарських культур.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулася до Марківського районного суду Луганської області з вимогою про розірвання договору оренди земельної ділянки та її повернення.

Як наслідок, до початку підготовчого судового засідання між позивачем та відповідачем укладено додаткову угоду до договору оренди земельної ділянки про припинення дії вказаного договору. Відповідач повернув землю у розпорядження Марківській селищній раді. Судом провадження у справі закрито у зв’язку з добровільним виконання позовних умов прокурора.

 

Начальник Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                       О. Романенко

 

 

 



« повернутися до списку новин