Марківська районна рада

Урочисті проводи призовників району до лав  Української армії

Переглядів: 608

Сьогодні, 4 квітня поточного року,  в школі естетичного виховання відбулися урочисті проводи призовників району до лав  Української армії.

 Дана подія  -  завжди хвилююча і водночас урочиста: для призовників – знаменна початком служби у Збройних Силах України, а у батьків -  викликає почуття гордості і радості за своїх синів, за те, що виростили їх, і сьогодні Батьківщина довіряє їм найдорожче – берегти мир і спокій рідної землі.

Привітати юнаків завітали перші керівники району: голова Марківської районної ради А.К. Лигута, перший заступник,  в.о. голови райдержадміністрації С.М. Трубіцин, військовий комісар Марківського ОРВК Ю.О. Шемякін, голова Марківської районної організації  ветеранів України ім. А. І. Єременка - І.Ф. Левченко, а також рідні та близькі. 

З вітальними словами та найкращими побажаннями  звернувся до призовників  голова Марківської районної ради А.К. Лигута підкресливши, що  незабаром кожен з них вирушить у військову частину, туди, де кують військову  дисципліну, де стають справжніми чоловіками, де гартується дух нації. У ці тривожні та нелегкі часи нашій Батьківщині потрібен захист і надійний тил. Бути захисником своєї землі, народу, миру, сім’ї – завжди почесно, гідно, благородно.

Районний військовий комісар  Ю.О. Шемякін  зазначив, що сьогодні саме той час, коли наша держава і весь український народ потребує  вашого захисту, наполегливості, розуму та уміння.  Пам’ятайте, що саме на ваших плечах нині тримаються підвалини незалежності та демократії.  А також наголосив, що цієї весни 6 юнаків нашого району: О.М.  Забірка, І.А. Косенко, В. О. Мельник, І.Ю.  Мішура, В.В. Радченко, О.О. Романенко поповнять лави Збройних Сил України. На новобранців чекають суворі та нелегкі будні військової служби, які вимагатимуть від них самостійності та дисциплінованості, сумлінного виконання почесного обов’язку громадянина України.

Селищний та сільські голови вручили призовникам пам’ятні подарунки.

Хвилюючі слова від імені батьків, сини яких ідуть в армію, прозвучали з уст А.В. Романенко, матері одного із призовників. Вона висловила надію, щоб сини через рік служби повернулися живими та здоровими до рідної домівки, щоб у щоденному армійському житті їх оберігала материнська молитва та зігрівали спогади про батьківську домівку.

До всіх привітальних слів, які в цей урочистий день надійшли на адресу призовників,  приєдналися працівники районного Будинку культури та вихованці школи естетичного виховання,  які порадували присутніх своїми яскравими виступами.

Сьогоднішні призовники були головними героями свята, а завтра всі, як один, одягнуть   військову форму і стануть справжніми  солдатами.



« повернутися до списку новин