Марківська районна рада

Апаратна нарада Луганської облдержадміністрації

Переглядів: 651

2 червня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду.

На порядку денному розглядалося питання щодо організації зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році та використання власного бренду та айдентики Луганської області.

У зв’язку з введенням карантину пробне ЗНО з української мови і літератури відбудеться 15 червня, а з інших навчальних предметів – 17 червня. Участь у пробному ЗНО візьмуть 3384 учня.

Під час цього заходу діятимуть 13 пунктів: у містах Лисичанськ, Рубіжне, Сватове, Сєвєродонецьк, Старобільськ, смт Біловодськ, Білокуракіне, Новопсков, Троїцьк, селищі Широкому Станично-Луганського району.

Учні, які не змогли своєчасно відправити реєстраційні документи у зв’язку з введенням карантину, зможуть це зробити до 9 червня.

З 25 червня до 17 липня на Луганщині відбудеться основна сесія ЗНО. Для участі зареєстровано 6095 учасників.

Учасники проходитимуть ЗНО у 28 пунктів. У містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Старобільськ, Сватове, смт Новоайдар, Біловодськ, селищі Широкий Станично-Луганського району.

Для якісного проведення ЗНО залучено 1238 педагогічних працівників, які пройдуть навчання, інструктажі та сертифікацію.

Також з 24 липня до 10 серпня на одному пункті, який буде створено у Сєвєродонецьку проведуть додаткову сесію ЗНО.

Для забезпечення успішного функціонування пунктів буде залучено 201 педагогічний працівник, які мають достатній педагогічний досвід та зможуть забезпечити якісну перевірку відкритої форми завдань ЗНО.

Під час доповіді директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк зауважив, що на пунктах перед початком тестування усі учасники та залучені особи проходитимуть термометрію. При наявності ознак респіраторних хвороб, жодна особа не буде допущена до виконання службових обов’язків або проходження тестування. Допуск до пункту тестування здійснюватиметься лише за умови одягнення захисної маски або респіратора. Пункти тестування будуть оснащені антисептиками, рідким милом, паперовими рушниками.

Також під час апаратної народи Сергій Гайдай заслухав доповідь директора Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин ОДА Дениса Денищенка про використання власного бренду та айдентики Луганської області.

Він розповів, що в умовах стрімкого розвитку інформаційного суспільства, промоція – це важливий та дієвий інструмент для залучення інвестицій, інновацій, підготовки науково-технічних кадрів та покращення туристичної привабливості. Бренд – це унікальна ідея, концепція, торговий знак, який представлятиме та виділятиме нашу область серед інших, враховуючи її географічні, економічні, соціальні, культурні та інші властивості.

З метою докорінно змінити уявлення іноземців про українців, переконати ще більше людей приїжджати до нас, вже розроблено єдиний бренд України. Бренд UkraineNow – це новий бренд, котрий ілюструє відкритість та сучасність нашої країни. За цей час бренд не лише набув популярності (його використовують представники органів влади, бізнесу і пересічні громадяни), а й завоював кілька престижних нагород на міжнародних конкурсах у сфері дизайну та маркетингу.

За підсумком доповіді він запропонував структурним підрозділам ОДА та адміністративно-територіальним одиницям області активно використовувати бренд області під час участі у виставково-ярмарковій діяльності, при підготовці презентацій, замовленні мобільних виставкових стендів, рекламної та сувенірної продукції, зовнішньої реклами, при створенні вебресурсів, радіо та телевізійного контенту; використовувати хештег #ЛуганщинаМоя для публікації контенту про здобутки спортсменів, митців, науковців, педагогів, медиків, бізнесменів області.

Участь в апаратній нараді (відеоконференсз’язок) прийняли голова районної ради Андрій Лигута та голова райдержадміністрації Костянтин Тимунь.



« повернутися до списку новин