Марківська районна рада

33 - я річниця Чорнобильської катастрофи

Переглядів: 324

Чорнобильський вітер по душах мете,
Чорнобильський пил на роки опадає,
Годинник життя безупинно іде…
Лиш пам'ять, лиш пам'ять усе пам’ятає…

26 квітня в Україні згадують про події, які відбулися 33 роки тому – День Чорнобильської катастрофи.
Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям,життям. 
Сьогодні, 26 квітня у селищі Марківка біля пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи відбувся мітинг до дня річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС. 
Вже 33 роки поспіль ми згадуємо найбільшу техногенну та екологічну катастрофу сучасності, яка змінила екологічне середовище та світогляд усього світу. Пом’янути загиблих та подякувати ліквідаторам на ЧАЕС прийшли заступник голова Марківської районної ради Андрій Лигута, голова райдержадміністрації Ігор Дзюба, голова громадської організації «Союз Чорнобиль України Марківського району» Іван Білаш, голова районної організації ветеранів Іван Левченко, представники установ, підприємств, організацій району, а також мешканці селища.
Грамотами районної ради та районної державної адміністрації нагороджено учасників ліквідації аварії на ЧАЕС за самовіддану працю, мужність і героїзм, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції,значний внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди 33 – х роковин Чорнобильської катастрофи.
Своїми піснями та віршами віддали дань пам’яті трагедії працівники РБК, учні гімназії. 
Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих учасників ліквідації, які врятували світ ціною власного життя. У цю скорботну мить кожен подумки дякував усім, хто ризикуючи власним здоров’ям, ліквідовував наслідки аварії, відроджував і нині відроджує нове життя на обпаленій радіацією землі.
Наприкінці мітингу до пам’ятника були покладені квіти та вінки, як знак вшанування пам’яті та героїчного подвигу загиблих від Чорнобильської трагедії.
Лише пам'ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє здоров’я та життя.
Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам’яті, що не даватимуть забути про цю страшну трагедію.



« повернутися до списку новин