Марківська районна рада

Прокуратура на чолі боротьби з корупцією

Переглядів: 607

Статтею 1 Закону "Про основи національної безпеки України" встановлено, що поширення корупції - одна з основних загроз національній безпеці України, а боротьба з нею - запорука національної безпеки. Враховуючи вищевикладене, на теперішній час боротьба із корупцією є одним з пріорітетних напрямів діяльності органів прокуратури.

Так, протягом 2016 Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури спрямовано до суду 3 протоколи щодо вчинення адміністративних правопорушень пов'язаних з корупцією (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків).

За результатами розгляду протоколів до відповідальності притягнуто 3 особи, до яких застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу, на загальну суму біля 4 тис.грн.

Також, протягом 2016 року Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури спрямовано до суду 3 кримінальних провадження у т.ч.1 за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб (ч 3 ст. 191 КК України) та 2 за фактом надання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 369 КК України).

Також, повидомляю, що робота Марківського відділу  Старобільської місцевої прокуратури на вказаному напрямі триває.

 

Довідково:

Вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльності на строк до трьох років .

Вчинення кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст.369 КК України карається штрафом від п'ятисот до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

 

В.о начальника відділу                                                                                                       Б.Постолянюк                                                                                                         



« повернутися до списку новин