Марківська районна рада

Мітинг - реквієм «Пам’ять Чорнобиля жива в наших серцях»

Переглядів: 578

 

Мовчать слова, мов квіти обеліскам.     

Хвилиною мовчання вшанувать

Зосталось мертвих рідних, близьких.

Чорнобильського болю не пізнать.

Не пахнуть навіть встелені гвоздики,

Ті квіти болю, сліз журби

Хай пам`ять залишається на віки

Безсмертним душам спільної біди.

Мовчать слова, мов квіти обеліскам,

Радіаційна зона не зника.

Живих вшануймо і вклонімось низько...

 Сльозина болю по щоці стіка.

26 квітня в Україні згадують про події, які відбулися 32 роки тому – День Чорнобильської катастрофи.

Аби вшанувати тих, хто трагічно загинув на Чорнобильській АЕС, цього дня у селищі Марківка біля Пам’ятного знаку  ліквідаторам аварії на ЧАЕС відбувся мітинг - реквієм «Пам’ять Чорнобиля жива в наших серцях».

Захід проходив за участю перших керівників району, представників громадської організації «Союз Чорнобиль України Марківського району», учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, громадськості  та учнівської молоді.

До присутніх з промовою звернулися голова Марківської районної ради Андрій Лигута, голова районної державної адміністрації Ігор Дзюба, голова громадської організації «Союз Чорнобиль України Марківського району»Іван Білаш, голова районної організації ветеранів Іван Левченко, батюшка Григорій та військовий комісар Марківського ОРВК Юрій Шемякін.

У своєму виступі Андрій Костянтинович зазначив, що 32 роки розділяють нас від тієї страшної трагедії, наслідків якої вистачить на все ХХІ століття. Скільки пройшло часу, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей – він буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією. З кожним наступним відрізком часу ми все більше розуміємо, від якої страшної біди врятували країну та світ скромні герої тих днів. Вони йшли на цей подвиг за покликом серця, не думаючи про нагороди, відзнаки. Але всі ми, наші нащадки повинні пам’ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати героїв, які зостались в живих, та тих, яких нажаль, немає серед нас.

Грамотами районної ради та районної державної адміністрації нагороджено учасників ліквідації аварії на ЧАЕС за самовіддану працю, мужність і героїзм, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції,значний внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди 32 – х роковин Чорнобильської катастрофи Миколу Крупку, Миколу Меженського та Тимофія Меженського.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять тих учасників ліквідації, хто врятував світ ціною власного життя.

На честь загиблих під час Чорнобильської аварії та ліквідації її наслідків благочинний Марківського району протоієрей батюшка Григорій відслужив молебень.

На завершення учасники заходу поклали квіти до Пам’ятного знаку  ліквідаторам аварії на ЧАЕС.



« повернутися до списку новин