Марківська районна рада

Засідання круглого столу з директорами шкіл району

Переглядів: 1195

Нещодавно відбувся третій обмін активістами в рамках проекту «Змінимо країну разом» між Львівською та Луганською областями. В ньому взяли участь 100 освітян та 30 працівників сфери культури. Ідею взаємних відносин запропонував голова Луганської обласної адміністрації, керівник Луганської військово – цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Сьогодні, 2 листопада поточного року, для підведення підсумків перебування делегації вчителів на Львівщині, в рамках обміну досвідом між навчальними закладами двох областей за проектом Угоди про торгово – економічне, науково – технічне співробітництво між Львівською облдержадміністрацією, облрадою та Луганською облдержадміністрацією, в кабінеті голови районної ради Андрія Лигути відбулося засідання круглого столу з директорами шкіл району.

Перед початком засідання голова Марківської районної ради Андрій Лигута та начальник відділу освіти Марківської РДА  вручили сертифікати Національної академії педагогічних наук України та компанії «Виставковий Світ»  Ларисі Єфіменко та Олені Мірошніченко, доповідачам семінару «Формування інформаційно – комунікаційних компетентностей учителів та учнів у Новій українській школі». Дипломами Національної академії педагогічних наук України та Міністерства освіти і науки України ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» за активну інноваційну діяльність у підвищенні якості навчально – виховного процесу було нагороджено: методичний кабінет відділу освіти Марківської райдержадміністрації Луганської області, Марківську гімназію, Караван – Солодківську загальноосвітню школу I – III ст., Ліснополянську загальноосвітню школу I – III ст. та Кризьку загальноосвітню школу I – III ст.

Учасники проекту: вчитель математики Марківської гімназії  Вікторія Григоренко та вчитель біології Кабичівської ЗОШ I –III ст. Віта Панченко, ділилися набутим досвідом в рамках 10 – ти денного візиту до шкіл Львівської області. Також, розповіла про свій обмін досвідом Вікторія Мартиненко – директор Сичанської ЗОШ I – III ст., яка брала участь у квітні 2017 року в другому візиті освітян Луганщини до міста Лева з метою підготовки до впровадження концепції нової української школи.

В обговоренні зазначених питань участь взяли Катерина Антоненко, Ірина Тіщенко, Лариса Єфіменко, Тетяна Сич, Таісія Базікало та інші керівники навчальних закладів.

На засіданні круглого столу були присутні заступник голови районної ради Галина Худик, заступник голови райдержадміністрації Ігор Копатько, начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Бородавка та завідуюча методичним кабінетом відділу освіти Світлана Босенко.

Галина Худик разом з Анатолієм Бородавкою підвели підсумки засідання, побажавши присутнім скористатися набутим досвідом, порадили директорам шкіл приймати активну участь в даному проекті по обміну педагогів, використовувати в освітній галузі району нові засади для покращення навчально – виховного процесу.



« повернутися до списку новин