Марківська районна рада

  Звіт голови Марківської районної ради Лигути Андрія Костянтиновича про роботу відповідно до вимог чинного законодавства за 2019 рік

Переглядів: 297

  

ЗВІТ

голови Марківської районної ради Лигути Андрія Костянтиновича

про роботу відповідно до вимог чинного законодавства за 2019 рік.

Шановна громадо Марківського району!

Сьогодні, відповідно до статті 55 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", я підсумовую результати нашої з вами роботи та діяльність всієї ради в цілому за 2019 рік. Фактично, це своєрідне підбиття підсумків колективної роботи – кожного депутата, постійних комісій районної ради, президії, виконавчого апарату за минулий рік та окреслення планів на наступний період діяльності ради.

Районна рада працювала згідно з планом роботи, у межах Конституції України, чітко дотримуючись повноважень та норм, що передбачені діючим законодавством та Регламентом районної ради.

Основною формою роботи районної ради є сесія, яка складається з пленарних засідань ради та засідань постійних комісій .

Всього у звітному періоді проведено 16 пленарних засідань (з них 12-позачергових) сесій районної ради, на яких прийнято 167 рішень.

У звітному періоді на пленарних засіданнях районної ради затверджено 19 районних програм, внесено зміни до  11. Всього в 2019 році  в районі діяла  41  Програма,  фінансувались вони з районного та обласного бюджетів.

При прийнятті рішень районна рада дотримувалась всіх вимог чинного законодавства. Питання попередньо обговорювались на профільних комісіях, порядок денний формувався робочою групою по підготовці сесій.

На сайті районної ради фактично щодня розміщується інформація стосовно діяльності районної ради VII скликання, висвітлюються події, які відбуваються в районі. Це дозволило зробити для кожного бажаючого максимально доступним ознайомлення з роботою ради. 

Нагадую, що поіменне голосування стало нормою для діяльності нашого депутатського корпусу. А головне те, що кожен виборець може дізнатися хто і як голосував за те чи інше рішення та  в цілому, як приймав учать в роботі пленарних засідань.

До підготовки порядку денного пленарних засідань ради залучалися працівники виконавчого апарату, депутати, фахівці та спеціалісти управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники та працівники установ комунальної власності.   Це дало можливість розробити і прийняти конкретні виважені рішення ради, враховуючи думки і пропозиції окремих депутатів, висновки і пропозиції постійних комісій.

На пленарні засідання ради запрошувались  керівники районних служб, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, селищний та сільські голови, представники засобів масової інформації. Це дозволило прийняти виважені, конкретні рішення, сприяло відкритості та прозорості дій районної ради.

Важливою складовою роботи районної ради є діяльність постійних комісій, які згідно статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» є органами ради, створеними для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради.

За звітний період проведено  33 засідання  постійних комісій, розглянуто  та вивчено депутатами  198 питань.

В зв’язку з виборами в селищну раду минулого року відбулися зміни в складі депутатів районної ради сьомого скликання. Хочу відмітити активність депутатів нинішнього складу : Олега Шматка, Сергія Труша, Світлани Вольвак, Олексія Сап’яна,Віталія Дяченка, Наталії Тищенко, Володимира Павлюченка, Костянтина Тищенка.

Відповідно до Закону України “Про звернення громадян”  головою районної ради   проводився прийом громадян згідно графіка. Крім цього, прийом громадян при необхідності здійснювався щоденно, за винятком вихідних днів, головою, заступником  голови районної ради,  керуючим справами та працівниками виконавчого апарату  ради.  

До районної ради за звітній період надійшло 87 звернень громадян, в т. числі : 79  усних та 8 письмових.

У переважній більшості заяв мова йшла про надання матеріальної допомоги, питання незадовільного стану доріг, питання сприяння виділенню коштів для проведення ремонту, придбання обладнання та матеріалів. Районна рада розглянула всі питання, порушені у зверненнях громадян.

За окремими графіками плануються та проводяться виїзні прийоми за місцем проживання громадян. Всього у звітному періоді проведено 17 таких прийомів в населених пунктах району. Основні питання, з якими зверталися жителі району, стосувалися  стану доріг, земельних відносин, транспорту, соціального захисту,  виділення коштів для ремонту навчальних закладів та закладів культури.

За звітний період районною радою опрацьовано 531 вхідних документів та 311 вихідних, головою ради видано у міжсесійний період 47 розпоряджень з основної діяльності та 85 розпоряджень з кадрових питань, а також 7 спільних розпоряджень голови районної державної адміністрації та голови районної ради. 

При формуванні районного бюджету на 2019 рік в повному обсязі було враховано видатки за захищенними статтями, зокрема,  заробітна плата з нарахуваннями, оплата всіх видів енергоносіїв, стовідсоткове забезпечення харчування учнів, вихованців, хворих, які лікуються в стаціорнарних відділеннях, придбання медикаментів, поточні трансферти населенню.

Крім того, наявний фінансовий ресурс дав змогу здійснювати диференціацію заробітку працівників, які отримували заробітну плату на рівні мінімальної по всіх галузях бюджетної сфери. Наявні бюджетні надходження дали змогу забезпечити видатки районного бюджету в сумі  майже 202 млн. грн.. 

Протягом звітного періоду на пленарних сесійних засіданнях районної ради проведено збільшення обсягу видатків по бюджетних установах районного бюджету у порівнянні із затвердженими видатками на 2019 рік на загальну суму  більше 60 млн.грн.

Джерелами зазначених уточнень є залишки на початок року по районному бюджету, освітній та медичній субвенціях, інші субвенції із сільських та обласного бюджетів, власні надходження  та трансферти із Державного бюджету.

З районного бюджету надавались субвенції Кабичівській сільській  раді на капремонт  покрівлі   Кабичівського СБК (650 тис.грн.) та 494 тис.грн. на  заміну системи опалення в ньому.Також виділялись кошти на співфінансування проектів по завершенню термомодернізаціїКабичівської, Краснопільської, Ліснополянської шкіл та Бондарівської гімназії (1млн.146 тис.грн.) та на придбання шкільного автобуса ( 952 тис.грн.).

 

Із додатково затвердженої суми на галузь «Освіта» ( близько 26 млн. грн.). кошти  були виділені на виплату заробітної плати працівникам, надбавок і премій,  підвіз учнів та вчителів, харчування та оздоровлення учнів, проведення поточних та капітальних ремонтів, покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, забезпечено підготовку  шкіл згідно вимог реформи Нової української школи.

Так, на капітальний ремонт будівлі Марківської гімназії було затверджено суму майже (12 млн.грн.), будівлі  ДЮСШ (4 млн.грн.), капітальний ремонт даху та облаштування пандусу Курячівської школи (1млн.406 тис.грн.), капітальний ремонт Караван-Солодківської школи (1млн.130тис.грн).

604 тис. грн. виділено на оздоровлення дітей, на 117 тис.грн. поповнили обладнання шкільних майстерень шкіл району, придбали дошки магнітні та екрани для проекторів (257 тис.грн..),дидактичний матеріал (79 тис.грн.), 414 тис.грн. виділили на ремонт санвузлів Бондарівської гімназії, 286 тис.грн. на ремонт теплотраси та котельні в Марківській гімназії. На 87 тис.грн.  придбали двері і вікна для Сичанської школи, на нагородження переможців обласних конкурсів та олімпіад виділено 32 тис. грн., підготовка  шкіл згідно вимог реформи Нової української школи (175 тис. грн.)

Придбана музична апаратура для Ліснополянської,Марківської ЗОШ№1 та Краснопільської шкіл (82 тис. грн..).На реконструкцію вузла обліку газу на ДНЗ «Теремок» і «Надія» виділено 113 тис. грн.

Забезпечено обладнанням харчоблоки Курячівської школи ти селищні дитячі садочки. Нарешті  використовується нове обладнання в їдальні Марківської гімназії,  придбане у 2018 році за кошти районного бюджету. Це дозволило урізноманітнити меню та покращити якість шкільних обідів.

Також, задовольнили потребу дошкільних та загальноосвітніх закладів у придбанні вогнегасників та  укомплектованих пожежних щитків,тощо.

 

По КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Марківської районної ради більше  4-х млн. грн. депутати районної та сільських рад виділили  на реалізацію районної програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Марківський центр первинної медико-санітарної допомоги» Марківської районної ради в поточному році. Це і придбання службової квартири(514 тис. грн.), 804 тис. грн. виділено на співфінансування амбулаторії в с. Лісна Поляна,придбання туберкуліну (84 тис. грн.), придбання матеріалів для ремонту ФАПів та амбулаторій (67 тис. грн.), співфінансування придбання телемедичного обладнання(11 тис. грн.), диференціація заробітної плати працівників, оплата енергоносіїв, утримання окремих категорій у фельдшерських пунктах та забезпечення проходження курсової перепідготовки працівників установи,  придбання медикаментів, будівельних і паливно-мастильних матеріалів та ін.

 

Марківське РТМО

Депутати підтримали ініціативу головного лікаря  Марківського районного територіального медичного об’єднання  Андрія Третяка та затвердили  додатково більше 22 млн.грн.з районного бюджету на  зміцнення матеріально-технічної бази установи та проведення термомодернізації  будівель лікарні.

Зокрема,  завершено капітальний ремонт харчоблоку на (1 млн.746 тис.грн., приймального відділення ( 1 млн. 498 тис.грн.), капітальний ремонт фасаду хірургічного відділення (2млн.409 тис.грн.), проведено капітальні ремонти систем опалення інфекційного (259 тис.грн.), хірургічного (653 тис.грн.) відділень, адмінбудівлі (411 тис.грн.), харчоблоку (551 тис.грн.).

На проведення капремонту зовнішніх теплових мереж  лікарні затверджено кошти в сумі 1 млн. 700 тис.грн., на капітальні ремонти полового відділення (1 млн.10 тис.грн.), хірургічного (1 млн.450 тис.грн.), ганку поліклініки (1 млн.434 тис.грн.), адмінбудівлі (378 тис.грн.), операційного блоку полового відділення (1 млн.481 тис.грн.) та ін.

Також кошти були виділені на придбання двох службових квартир для лікарів РТМО (1 млн. 380 тис. грн.), придбання санітарного автомобіля(514 тис. грн.),  та автомобіля спецпризначення (1млн.632 тис.грн.), придбання медикаментів та приладів медичного призначення (200 тис. грн.),    комп’ютерної техніки та ноутбуків (258 тис. грн.), монітора пацієнта –(50 тис. грн.), інфузомата (25 тис. грн.), придбання електрообладнання для харчоблоку (74 тис. грн.),  15 ліжок функціональних для хірургічного відділення (160 тис. грн.)та ін.

 

По галузі «Культура» додаткові кошти  в сумі близько 2 млн.грн. було виділено з районного бюджету   додатково на диференціацію та стимулювання заробітної плати працівникам культури, проведення ремонтів у Марківських  сільських клубах «Мрія» та «Україна», придбання вікон енергозберігаючих на СК «Мрія» (111 тис. грн..), придбання сценічних костюмів для учасників художньої самодіяльності Курячівського СК (39 тис. грн..), Кризького СБК (50 тис. грн.), ансамблю «Експромт» школи естетичного виховання (20 тис. грн..), придбання музичної апаратури для Тишківського СК (58 тис. грн..), ремонт ганку СК «Україна» (6 тис. грн..). Реконструкція вузла обліку газу школи естетичного виховання (33 тис. грн..), будівельні матеріали на СК «Мрія» (73 тис. грн..), вогнегасники на районний Будинок культури та музичну школу (13 тис. грн..), створення належних умов для організації культурного дозвілля жителям сіл Гераськівської сільської ради  (400 тис.грн.) та ін.

Також депутатами була затверджена сума  близько 300 тис. грн.. на компенсаційні  виплати та премії працівникам Марківського територіального  центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), премій працівникам районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді та ін.

 

По галузі «Фізична культура і спорт» хочу зазначити, що число спортивних заходів  за останній час виросло в рази, наші спортсмени беруть участь і перемагають в турнірах на обласному рівні. Більше 2-х млн..грн. виділено з районного бюджету в минулому році на підтримку і розвиток спорту в нашому районі та участь в обласних змаганнях і турнірах.

Зокрема, на придбання будівельних матеріалів для завершення  ремонту приміщення ФСК «Нива» виділено (20 тис. грн.), поповнення  установи спортінвентарем (21 тис. грн.), обладнання та інвентар (108 тис. грн.) благоустрій території,  диференціацію  заробітної плати працівникам, проведення ремонту зали боротьби Марківської гімназії, тощо. Додатково профінансовано 487 тис. грн.

Районна рада активно співпрацювала з районною газетою "Вісті Марківщини," редакцією місцевого радіомовлення.На висвітлення діяльності районної ради в районній газеті «Вісті Марківщини» депутатами було використано в звітному періоді  кошти в сумі 47 тис. грн.

Звітуючи про діяльність районної ради, я водночас  хочу подякувати громаді, депутатам, сільським головам, установам і організаціям, всім тим, хто приклав своїх зусиль для забезпечення  злагодженої роботи районної ради, підвищуючи тим самим  авторитет органів  місцевого самоврядування. Всім, хто допомагав у роботі.

Закликаю всіх і надалі працювати з повною віддачею сил на благо розвитку району і бажаю, щоб справи кожного зміцнювали впевненість людей у нашій відданості справі, відповідальності за стан справ у районі.

 

Голова районної ради                                   Андрій Лигута

 

 



« повернутися до списку новин