Марківська районна рада

Про достроковий вихід на пенсію осіб, що перебувають на обліку в центрі зайнятості

Переглядів: 2149

Пенсійний фонд інформує

Про достроковий вихід на пенсію осіб, що перебувають на обліку в центрі зайнятості

Статтю 49 Закону Украї­ни «Про зайнятість населення», яка передбачала достроковий вихід на пенсію за півтора року  до досягнення пенсійного віку, з 1 січня 2015 р. із закону вилучено. Тобто пенсію призначають при досягнення за­гальновстановленого пенсійного віку  — 60 років (ст. 26 Зако­ну №1058 «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування).

Про зарахування в стаж  особам, що перебувають на обліку в центрі зайнятості

Відповідно до ст. 24 Закону №1058 «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування) період, упродовж якого особа, яка підлягала загально­обов’язковому державному соціаль­ному страхуванню на випадок безробіття. одержувала допомогу по безробіттю (крім одноразової її ви­плати для організації безробітним підприємницької діяльності) та матеріальну допомогу в період професійної підготовки або підвищення кваліфікації, враховується  до страхового стажу.

За даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, до стажу буде зараховано періоди одержання допомоги по безробіттю (крім одноразової — для здійснення підприємницької діяльності). Під час обчислення заробітку, з якого буде визначено розмір Вашої пенсії, що­місяця в період одержання такої до­помоги буде враховано мінімальну заробітну плату.

 

Заступник начальника управління

Пенсійного фонду України в

Марківському районі Луганської області                                     С.О.Ткаченко

 

 

 

 

 

        



« повернутися до списку новин