Марківська районна рада

Пенсія  дітям в разі втрати годувальника

Переглядів: 516

Пенсійний фонд інформує

Пенсія  дітям в разі втрати годувальника

 

Діти (в тому числі, що народилися до спливу 10 місяців з дня смерті годувальника) померлого годувальника, які не досягли 18 років або старші від цього віку, якщо вони стали інвалідами до досягнення 18 років, згідно зі ст. 36 Закону № 1058 «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» мають право на пенсію в разі втрати годувальника.

Діти, які навчаються за денною формою навчання в загальноосвіт­ніх навчальних закладах системи за­гальної середньої освіти, а також про­фесійно-технічних, вищих навчальних закладах (у тому числі в період між за­вершенням навчання в одному з цих навчальних закладів та вступом до ін­шого навчального закладу або в пері­од між завершенням навчання за од­ним освітньо-кваліфікаційним рівнем та продовженням навчання за іншим за умови, що такий період не переви­щує чотирьох місяців), мають право на пенсію в разі втрати годувальника до закінчення навчальних закладів, але не більш ніж до досягнення 23 років. При цьому діти-сироти мають право на таку пенсію до досягнення ними 23 років незалежно від того, на­вчаються вони  чи  ні.

Пенсія в разі втрати годувальника призначається за наявності в году­вальника на день смерті страхового стажу, який був би потрібний йому для призначення пенсії за ІІІ групою інвалідності (від одного до 15 років — залежно від того, в якому віці наста­ла смерть). При цьому незалежно від тривалості страхового стажу году­вальника пенсія призначається в ра­зі смерті пенсіонера  або в період проходження  строкової військової служби, а також у разі смерті (заги­белі) особи внаслідок поранення, ка­ліцтва, контузії чи інших  ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі в масових акціях громадського про­тесту в Україні з 21 листопада 2013 до 21 лютого 2014 р. за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революції Гідності).

Дітям пенсія призначається незалежно від того, чи були вони на утри­манні годувальника.

 

Заступник начальника управління

Пенсійного фонду України в Марківському

районі Луганської області                                                                              С.О.Ткаченко

 



« повернутися до списку новин