Марківська районна рада

Центральна бібліотека для дорослих та дітлахів після капітального ремонту знову відкриває двері для відвідувачів

Переглядів: 624

У середу, 14 березня 2018 року, відбулося урочисте відкриття капітально відремонтованого приміщення Марківської центральної бібліотеки.

Влітку 2017 року ініціативна група бібліотекарів району на чолі із керівником закладу Р.М. Пономарьової скористалася можливістю співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) в рамках реалізації Проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі». В його рамках було проведено відповідні тренінги та профінансовано капітальний ремонт центральної бібліотеки на загальну суму 35 тис. дол.

У церемонії відкриття бібліотеки взяли участь: голова Марківської райдержадміністрації Ігор Дзюба, заступник голови Марківської районної ради Галина Худик, секретар  селищної ради Лілія Андрієнко, начальник відділу культури райдержадміністрації Олександр Богдашка, представники проекту,  постійні відвідувачі, запрошені бібліотекарі району, громадськість.

«Мені дуже приємно відкривати сьогодні таку установу культури. Раніше ця бібліотека перебувала у критичному стані,  а сьогодні, після капітального ремонту, це приміщення змінилося — воно стало сучасним. Бібліотека — це не тільки місце, де можна почитати книгу. Це місце, де можна отримати корисну інформацію, поспілкуватися, обмінятися досвідом з іншими людьми» - зазначила Галина Худик.

Також, з привітаннями та побажаннями продовжувати співпрацю до громадськості звернулися координатор програм Міжнародної організації з міграції Лея Морісон та спеціаліст проектів з Міжнародної організації з міграції  Ольга Єршова. Всім членам ініціативної групи Марківщини гості вручили пам’ятні подарунки.

Роботи стартували з жовтня місяця минулого року. У відділі обслуговування замінено вікна та двері на енергозберігаючі, підлогу вкрито ламінатом, зроблено підвісну стелю, осучаснено освітлення. Простір приміщення розширено та зоновано за останніми вимогами. Встановлено чотири кондиціонери та стелажі під книги. Також, частково відремонтовано коридор, що веде до читацької зали. Осучаснилася й та частина приміщення, що веде до бібліотеки та межує з дитячо – юнацькою спортивною школою.  

В межах цього проекту заклад одержав інвентар та техніку - ноутбук, копіювальний пристрій, кольоровий принтер, фотоапарат, столи, стільці, диванчики з кріслами, меблі для дитячого куточка тощо. 

Центральна бібліотека знаходиться в приміщенні районного Будинку культури, тому згідно клопотання відділу культури, з районного бюджету було виділено кошти на поточний ремонт сходового майданчику та заміну дверей в сумі 28 тис. 707 грн.

Святкового настрою додали працівники районного Будинку культури та вихованці Центру дитячої творчості.

Відтепер жителі Марківської громади зможуть отримати широкий та комфортний доступ до цікавих книжкових видань та всесвітньої мережі інтернет.

 



« повернутися до списку новин