Марківська районна рада

Робоча поїздка на територію Кабичівської сільської ради

Переглядів: 305

9 січня в ході робочої поїздки на території Кабичівської сільської ради голова Марківської районної ради Андрій Лигута ознайомився з результатами  використання коштів районного бюджету, виділених депутатами районної ради протягом 2019 року.

В першу чергу, Андрій Костянтинович відвідав Кабичівський сільський Будинок культури, в якому повністю замінено покрівлю, на суму 650 тис. грн.. на умовах співфінансування. Попередній дах будівлі перебував в аварійному стані, так як з моменту відкриття закладу жодного разу капітально не ремонтувався.

Голова Кабичівської сільради Михайло Бондар продемонстрував встановлену нову систему опалення, яка дуже вразила всіх присутніх. Нині там встановлено надсучасний твердопаливний котел. На капітальний ремонт системи опалення депутатським корпусом районної ради було виділено кошти з районного бюджету в сумі 493 тис. 710 грн. Тепер в Будинку культури тепло і затишно, а якщо немає потреби - приміщення не опалюють. Дана система енергоефективна, вона вперше впроваджується в нашому районі. Реалізація проекту дає змогу жителям села комфортно проводити культурне дозвілля.

У Кабичівському ФАПі за сприяння районної ради створені комфортні умови для роботи і надання першої медичної допомоги жителям села. Облаштовано пандус, підведено і підключено інтернет – мережу.

В ході візиту відвідали Кабичівську ЗОШ I-III ст.. де ознайомилися з проведеними роботами по термомодернізації закладу, на які минулого року було виділено кошти у сумі 144 тис. 685 грн. з районного бюджету на умовах співфінансування.  

Завітали до місцевого магазину «ЛАНА», завідувач якого є Світлана Панченко,  депутат Марківської районної ради. Магазин вразив своїм асортиментом продукції, а також встановленим всередині терміналом та банкоматом. Місцеві жителі мають змогу не виїжджаючи за межі населеного пункту оплатити комунальні послуги та інші платежі, а також зняти готівку зі своїх банківських карток.

У приміщенні сільської ради діє відокремлене робоче місце для працівників Марківського об’єднаного управління Пенсійного фонду, перукарня, автомагазин.

Керівник місцевого агроформування СТОВ «Вікторія Плюс», депутат районної ради Олександр Бондар не байдужий до проблем жителів села, тому всіляко сприяє утриманню та розвитку закладів соціальної сфери даної території.

Під час підведення підсумків візиту голова районної ради відмітив високу соціальну активність жителів Кабичівської громади, які під керівництвом сільського голови Михайла Пилиповича Бондаря беруть участь у різних проектах, забезпечуючи тим самим жителям території комфортні умови для роботи та відпочинку.



« повернутися до списку новин