Марківська районна рада

Відбувся cвятковий захід, приурочений Дню Соборності України

Переглядів: 910

День Соборності України - це свято народної єдності, приурочене об'єднанню Української Народної Республіки і  Західно – Української Народної Республіки, яке відбулося 22 січня 1919 року. 

Сьогодні, 22 січня, відбувся святковий захід до Дня Соборності України. Урочисту частину свята було розпочато з привітального слова голови Марківської районної ради Андрія Лигути та першого заступника голови, в.о. голови райдержадміністрації Сергія Трубіцина.

«У цей день ми особливо повинні задуматись над істиною: незважаючи на те, де ми народилися чи живемо – на Поліссі чи на Донбасі,  Слобожанщині чи Галичині - ми є українцями, нащадками лицарів Київської Русі й запорізьких козаків. Це усвідомлення, а також любов до рідної землі й земляків, насправді, важливіше за будь – які партійні уподобання й політичні розбіжності. Тож нехай День Соборності України назавжди буде джерелом надії на краще майбуття. В єдності наша сила! Хай береже нас Господь! Миру, щастя, міцного здоров’я!» – зазначив у своєму виступі Андрій Костянтинович Лигута.

Наразі продовжується спільне об’єднання жителів Луганської та Львівської областей за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації, керівника обласної військово – цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, завдяки якому започатковано регіональний проект «Змінимо країну разом». Майже 200 учасників проекту, серед яких учителі, працівники культури та діти, вже обмінялися досвідом, культурними надбаннями регіонів та духовними цінностями між Східною та Західною Україною.

Листом – подякою голови Луганської обласної державної адміністрації, керівника обласної військово – цивільної адміністрації Ю.Г. Гарбуза нагороджено головного спеціаліста відділу організаційної роботи райдержадміністрації Н.І. Рудаченко за активну громадську позицію та з нагоди Дня Соборності України.

Святкову програму для присутніх в залі підготували учні Марківської гімназії, студенти професійного аграрного ліцею та солісти районного Будинку культури.

 



« повернутися до списку новин