Марківська районна рада

Святкування Шевченківських днів у загальноосвітніх навчальних закладах району

Переглядів: 2052

 

Святкування Шевченківських днів

у загальноосвітніх навчальних закладах району

Березень – місяць Шевченківських свят, в рамках якого в усіх навчальних закладах району проводяться відповідні заходи: урочисті загальношкільні лінійки, огляд тематичних виставок, години спілкування, конкурси малюнків за творами Великого Кобзаря, конкурси на кращих читців творів Шевченка, випуск тематичних стіннівок, літературно – музичні композиції тощо.

В літературній студії Марківської гімназії «Шевченко – не лише поет, а голос душі українського народу» учні читали вірші Кобзаря. Дев’ятикласники здійснили віртуальну подорож  «Тернистими шляхами долі…» і готуються до уроку милосердя за поемою «Катерина». Учні середніх класів беруть участь в інтелектуальному марафоні «Сторінки життя Шевченка», готують літературно – мистецьке свято «Ми тебе не забудем, Тарасе». Старшокласники взяли участь у святі – конкурсі «Великий Кобзар біля витоків рідного слова «Не цурайтесь своєї мови ні в тихі дні, ні в дні громів, ні в дні підступно мовчазні». Відео – інтерв’ю та відео – вікторину  за творчістю Тараса Шевченка  організували    вчителі української філології Бондарівської гімназії. Цікаво пройшов конкурс  плакатів  на тему «Україна і Кобзар – вічні». Продовжуються Шевченківські уроки.

 Вихованці Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. обговорили відеофільм «Мій Шевченко» і  взяли участь в тематичних годинах спілкування «А почитаймо, синку, «Кобзаря»,  «Нам треба твого голосу, Тарасе!», «Слідами Тараса до власного дня».

 В Сичанській ЗОШ І-ІІІ ст. школярі були задіяні у проведенні усного журналу  «Тарасовими шляхами» та літературно – музичній годині «Чарівний світ природи в  поезіях Шевченка».

 Літературно – музична композиція «Звучать Шевченкові слова» об’єднала  шанувальників Кобзаря Ліснополянської ЗОШ І-ІІІ ст. Свою любов до Тараса школярі  висвітлили у стіннівках «Світова слава генія».

 Відео – презентації «Шевченко – майстер слова та пензля», літературні читання  «Слова Кобзареві торкнулися моєї душі», конкурс малюнків та творчих робіт «Садок  вишневий коло хати» успішно проведено в Кризькій ЗОШ І-ІІІ ст.

 «Не поет, бо це до болю мало…». Під таким гаслом пройшли виховні заходи в  Кабичівській ЗОШ І-ІІІ ст.

 Виховні години «Золоті зернята поезії Тараса Шевченка», «Малий Тарас», «Геній усіх  часів і народів» проведені в Марківській ЗОШ І-ІІ ст. №1.

 Книжковий вернісаж «Шевченко – не лише поет, а голос українського народу»  оглядають вихованці Веселівської ЗОШ І-ІІ ст. і беруть участь у загальношкільному святі «Уклін тобі, Тарасе».

«Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів і пісень». Це лейтмотив конкурсу читців поезії Кобзаря, який був організований у Височинівській ЗОШ І-ІІ ст. «Він був кріпаком і став велетнем у царстві культури»  - таким  літературно – мистецьким святом вшановували генія учні та вчителі школи.

Усний журнал «Ти з нами, Тарасе», конкурс презентацій «Я відкриваю Шевченка», виставка ілюстрацій до творів Кобзаря «Вірші Шевченка очима дітей» успішно пройшли в Курячівській ЗОШ І-ІІ ст.

Школярі Караван – Солодківської ЗОШ І-ІІ ст. продемонстрували свої знання в конкурсі «Знавці Шевченкового слова».

Робота по вшануванню Великого Кобзаря, його життєвого і творчого шляху, невмирущого слова генія продовжується.



« повернутися до списку новин