Марківська районна рада

Районний Всеукраїнський фестиваль ДЮП - 2018

Переглядів: 933

19 квітня 2018 року в районному Будинку культури відбувся районний Всеукраїнський фестиваль ДЮП – 2018, який залучає учнів загальноосвітніх навчальних закладів до вивчення правил безпеки життєдіяльності та їх пропаганди серед однолітків та населення, формує у дітей та молоді навички збереження навколишнього середовища, розкриває творчі здібності та виховує у молодого покоління громадянські і патріотичні почуття. Фестиваль пройшов під гаслом: «Про безпеку пам’ятай, цінуй життя – в біду не потрапляй».

Участь у фестивалі дружин юних пожежних взяли чотири команди: Марківської та Бондарівської гімназій, Кризької ЗОШ I – III ст., Ліснополянської ЗОШ I – III ст.

Гостями даного фестивалю були заступник голови Марківської районної ради Галина Худик, перший заступник голови райдержадміністрації Олена Цовма, начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Бородавка,  начальник начальник 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області, полковник служби цивільного захисту Олександр Стародубцев привітали дюпівців та побажали їм зібраності, наполегливості та перемоги.

Згідно Положення про районний фестиваль дружин юних пожежних команди змагалися в чотирьох конкурсах:

1-й конкурс «Візитка» - команди ознайомили глядачів з членами своїх команд;

 2-й конкурс «Вирішення ситуативних завдань» проводився в 4 етапи:

1-й етап «Рятувальник»;

2-й етап «Рятувальна мотузка»;

3- й етап «Безпека в лісі»;

4-й етап «Знавці пожежно – рятувальної справи»;

3-й конкурс «Домашнє завдання» - команди порушували актуальні питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки населення, несли рекомендації щодо дій у різних надзвичайних ситуаціях та пропагували здоровий спосіб життя;

4 конкурс «Плакат соціальної реклами».

Учасники продемонстрували чудові знання правил безпеки життєдіяльності, добре вживалися в роль рятувальників, застерігали присутніх від порушень правил пожежної безпеки. Дюпівці намагалися донести до глядачів щось цікаве, повчальне, пропагувати таким чином безпечний спосіб життя.

Кожна з команд прагнула перемогти і довести всім, що вони найкращі – обізнані, артистичні. Кожен конкурс вболівальники підтримували учасників оплесками та гучними оваціями. Всі команди вражали своїми талантами.

За підсумками роботи журі переможцем районного фестивалю стала команда Ліснополянської ЗОШ I – III ст., яка отримала головний приз – статуетку сови - незмінного символу мудрості. Друге місце виборола команда Марківської гімназії, третє місце поділили між собою команди Бондарівської гімназії та Кризької ЗОШ I – III ст.

За старання та бойовий дух всі команди фестивалю ДЮП отримали грамоти районної ради та райдержадміністрації і пам’ятні подарунки від 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області.

Спостерігаючи за усміхненими обличчями, стало зрозуміло, що попри змагальний характер фестивалю, він виконав головну свою функцію, об’єднав дітей, підтвердив своє неофіційне гасло: «ДЮП – це круто, ДЮП – це клас, ДЮП — об’єднує всіх нас!».



« повернутися до списку новин