Марківська районна рада

Всеукраїнський фестиваль ДЮП - 2019

Переглядів: 479

Районний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних (ДЮП) відбувся 18 квітня в районному Будинку культури. Конкурс зібрав творчих, креативних та винахідливих школярів - у ньому взяли участь 7 команд загальноосвітніх закладів району.
Гостями даного фестивалю були голова Марківської районної ради Андрій Лигута, голова райдержадміністрації Ігор Дзюба, начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Бородавка, начальник 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області, полковник служби цивільного захисту Олександр Стародубцев, які привітали дюпівців та побажали їм зібраності, наполегливості та перемоги.
Фестиваль – це свято творчості, добра та демонстрації кращих знавців пожежно-рятувальної справи. Він допомагає визначити рівень обізнаності дітей з безпеки життєдіяльності, навчити їх як не потрапити в надзвичайну ситуацію і як діяти, якщо вона вже виникла.
Учасники вправно демонстрували свої здібності, використовуючи всі засоби КВК – від дотепного гумору до театральних мініатюр. Мотивом виступів усіх без винятку команд було одне – це безпека, — яка завжди й усюди має бути!
У ході змагань діти показали, що на «відмінно» засвоїли знання з основ цивільної захисту, рятувальних та інших невідкладних робіт, здобули практичні навички щодо поведінки в надзвичайних ситуаціях. 
Безумовно, всі виступи дружин сподобались глядачам. У кожної команди була своя власна історія, що змусило присутніх замислитись та пригадати правила поводження та дії на випадок різних надзвичайних ситуацій.
Протягом всього фестивалю талановиту молодь оплесками активно підтримував увесь глядацький зал.
Визначити переможця було не легко. Команди були різними: оригінальними, дотепними і талановитими. Але, з рештою, жюрі прийняло рішення згідно отриманих балів про розподіл призових місць:
І місце — команда Курячівської ЗОШ I – II ст.«ФАЄР»;
ІІ місце — команда Марківської гімназії «ЕКСТРИМ» ;
ІІІ місце — команда Кризької ЗОШ I – III ст.«ВОГОНЬ ДОБРА».
По закінченню фестивалю всі команди отримали грамоти районної ради та райдержадміністрації та пам’ятні подарунки від 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області.
Дякуємо всім командам за їх активність, якісну підготовку та участь у заході.



« повернутися до списку новин