Марківська районна рада

До Дня медичного працівника

Переглядів: 1553

 

Сьогодні, як і в усі часи, професія медика є однією з найблагородніших. Адже саме людям в білих халатах випали честь і обов’язок – зберігати, захищати, підтримувати і повертати безцінний дар – життя. В будні і свята ви стоїте на сторожі життя та здоров’я людини.

У 2018 році Україна відзначає День медичного працівника 17 червня. Професія лікаря – це важка і життєво необхідна професія, яка супроводжує людину від народження і впродовж всього життя. Хоча на сьогодні галузь охорони здоров’я переживає важкі кризові часи, та попри все, наші медики своєю невтомною працею і професійним обов’язком рятують людські життя. Тому цих людей слід шанувати у суспільстві за їх самовіддану працю.

Система охорони здоров'я Марківського району представлена Марківським районним територіальним медичним об’єднанням і Марківським центром первинної медико – санітарної допомоги.

Марківське РТМО включає в себе: Марківську ЦРЛ, Бондарівський та Сичанський сільські стоматологічні кабінети;

Марківський ЦПМСД: Марківську ЛА, Сичанську АЗПСМ, Бондарівську СЛА та 21 ФАП і ФП.

На території Марківського району розташована Марківська підстанція Луганської міської станції швидкої медичної допомоги.

Медичну допомогу населенню району надають 32 лікарі і 112 молодших спеціалістів з медичною освітою.

Головний лікар Марківського РТМО Андрій Миколайович Третяк присвятив своє життя медицині, а саме - хірургії, в якій пропрацював 19 років. Лікар – хірург вищої категорії, уміло і мудро проявляє доброту та любов до колег, щодня вселяє у хворих віру у зцілення. Постійно дбає про укріплення матеріально – технічної бази приміщень РТМО, забезпечення лікарів    сучасним медичним обладнанням для лікування хворих, покращення харчування та створення комфортних умов для пацієнтів.

Лікар-інфекціоніст Кордубайло Ніна Олексіївна  працює в медичній галузі більше 40 років, очолює дитяче та інфекційне відділення РТМО.

Виконуючий обов’язки завідувача хірургічним відділенням, лікар-хірург Клименко Юрій Степанович улюбленій справі присвятив 46 років життя. На його рахунку – тисячі врятованих життів.

Лікар - терапевт денного стаціонару та завідуюча терапевтичним відділенням  Бичек Ольга Володимирівна є прикладом для молодих спеціалістів медичної служби.

Старша медична сестра дитячого відділення Самойленко Людмила Миколаївна близько 30 років свого життя надає медичну допомогу наймолодшим пацієнтам. А це потребує особливої турботи та уваги.

Зубенко Валентині Григоріївні, сестрі медичній хірургічного відділення із стажем роботи 41 рік, вистачає терпіння, наполегливості продовжувати добросовісно виконувати свої професійні обов’язки.

Достатній досвід роботи, наполегливість у наданні медичних послуг має медична сестра  терапевтичного  відділення Алєксєєва Світлана Іванівна.

Піклування про красиву посмішку пацієнтів району проявляє лікар-стоматолог Старостенко Світлана Миколаївна.

Білецька Уляна Степанівна, акушерка акушерсько-гінекологічного відділення опікується станом здоров’я майбутніх мам.

Головний лікар КЗ «Марківський центр первинної  медико-санітарної допомоги» Лигута Тамара Іванівна, лікар – терапевт вищої категорії зі стажем роботи  31рік. Вміло організовує роботу всіх ФАПів і ФП, сільських амбулаторій, які надають медичні послуги жителям сіл.

Федорковська Орися Антонівна – лікар-терапевт дільничний, стаж роботи 32 роки, уважна та чуйна до пацієнтів, має високий професійний рівень.

Жук Галина Василівна – сестра медична педіатрична, зі стажем роботи 37 років, дбаючи про здоров’я людей, робить щеплення згідно календаря. Старанна і відповідальна при виконанні своїх посадових обов’язків.

Депутатський корпус Марківської районної ради сьомого скликання постійно підтримує медичну галузь району. На кожній сесії районної ради виділяються додаткові кошти з районного бюджету для покращення матеріально – технічної бази закладів охорони здоров’я, оснащення новим сучасним обладнанням та апаратурою.   



« повернутися до списку новин