Марківська районна рада

73-я річниця визволення України від фашистських загарбників

Переглядів: 881

День визволення України від фашистських загарбників відзначається 28 жовтня. 

Цей день було засновано згідно з указом президента "Про День визволення України від фашистських загарбників" від 20 жовтня 2009 року "з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні".

28 жовтня традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

Так, 27 жовтня 2017 року, напередодні  Дня визволення України голова Марківської районної ради А.К. Лигута, заступник голови райдержадміністрації І.Л. Копатько та голова районної ради ветеранів І.Ф. Левченко завітали до учасника бойових дій, члена ГО «Марківська районна організація ветеранів України ім. А.І. Єременка»  І.І. Очкура, якому вручили лист-подяку Луганської обласної державної адміністрації, Луганської обласної військово – цивільної адміністрації за активну громадську позицію, вагомий внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди 73-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

Після вручення листа – подяки керівники району поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака воїнам - односельчанам, героїчно загиблим у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 р.р. в знак пошани та поваги до загиблих.

Сьогодні треба всім нам пригадати імена наших співвітчизників, які своєю мужністю і безкорисною любов’ю до Батьківщини, усіма силами, інколи, ціною власного життя наближали день звільнення України від фашистської окупації.

 



« повернутися до списку новин