Марківська районна рада

У Марківському районі відбулася церемонія підняття Державного Прапора та Прапора ЄС

Переглядів: 560

Сьогодні, 12 травня 2017 року,  на площі біля Марківської гімназії відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора та Прапора Європейського Союзу з нагоди ухвалення рішення Ради Міністрів ЄС щодо скасування візових вимог для громадян України та відзначення Дня Європи.

На зібрання завітали керівники району, представники установ, організацій селища, учнівство, громадські активісти.

Розпочали урочистості з підняття державного прапора України, право підняти який було надано заступнику голови райдержадміністрації І.Л. Копатьку та учнівській молоді. Під мелодію Державного Гімну України було урочисто піднято і прапор Європи.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Марківської районної ради А.К. Лигута.

«Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що грунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця»,- зазначив у своєму виступі голова районної ради.

Прапор Європейського Союзу майорітиме над Маркіщиною до 11 червня  – дати вступу в дію рішення про безвізовий режим.

 



« повернутися до списку новин