Марківська районна рада

Відбулася 25 сесія Марківської районної ради сьомого скликання

Переглядів: 694

Сьогодні на черговій 25 сесії Марківської районної ради  сьомого скликання депутати обговорили та прийняли рішення з важливих для району питань.

Освіта. Для освітньої галузі району було додатково виділено кошти на оновлення матеріально- технічної бази, проведення поточних та капітальних ремонтів закладів освіти. Зокрема, на капітальний ремонт будівлі Марківської гімназії з районного бюджету виділено коштів в сумі 5 млн. 117 тис. грн., а на капітальний ремонт приміщення Марківської ДЮСШ – 1 млн. 485 тис. грн. Для підготовки всіх шкіл та дитячих садочків до початку нового навчального року затверджено кошти в сумі 561 тис. грн. Також депутатським корпусом було надано дозволи на виготовлення проектно-кошторисної документації для здійснення капітального ремонту будівлі харчоблоку КДНЗ №1 «Теремок», для здійснення капітального внутрішнього ремонту будівлі Марківської гімназії та надано дозвіл на створення комунального дошкільного навчального закладу «Барвінок» в приміщенні Ліснополянської ЗОШ I-III ст.

Культура. Позитивні рішення прийняті депутатами при розгляді питань про введення додатково штатних одиниць до штатних розписів сільських клубних закладів та про виділення додаткових асигнувань для забезпечення функціонування закладів культури в розмірі близько 5 млн. грн., в тому числі майже 4 млн. грн. передбачено на капітальний ремонт районного Будинку культури.

Медицина. На кожній сесії депутати розглядають низку питань, які стосуються покращення надання медичної допомоги населенню.

Зокрема, були розглянуті питання про збільшення кошторисних призначень  на загальну суму 111 тис. грн., що передбачає введення 2,5 штатних одиниць до штатного розпису Марківського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Додатково були виділені кошти в сумі майже 7 млн. грн. для Марківського районного територіального об’єднання на капітальний ремонт приміщень, оплату заборгованості по постачанню природного газу та забезпечення інших першочергових потреб для ефективного функціонування медичного закладу.

Також було виділено 57, 8 тис. грн. на ремонт  Марківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Луганській області, були внесені зміні до деяких діючих районних Програм та заслухано звіти про стан справ керівників комунальних установ: начальника Марківського районного бюро технічної інвентаризації та директора Марківської районної комунальної установи ФСК «Нива» за звітний період.



« повернутися до списку новин