Марківська районна рада

Пенсійний фонд інформує

Переглядів: 341

Мабуть однією з найактуальніших тем на сьогодні є призначення субсидій за новими умовами. Так, відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, що затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року №848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 року №329), житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді за інформацією Державної фіскальної служби або Пенсійного фонду:

         – у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або

         – вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або

         – вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

         Таким чином, однією з вимог для оформлення житлової субсидії є обов’язкова сплата працездатних осіб єдиного внеску у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

         При цьому до органів соціального захисту населення, Пенсійного фонду, а також Державної фіскальної служби надходять масові звернення громадян щодо порядку та механізму сплати єдиного соціального внеску за попередні періоди з метою отримання житлової субсидії.

         У зв’язку з вищевикладеним та враховуючи початок опалювального сезону, Марківське об’єднане управління Пенсійного фонду України в Луганській області повідомляє наступне:

? Для отримання інформації про сплату за себе єдиного внеску Вам необхідно звернутись до найближчого управління Пенсійного фонду, маючи при собі паспорт та ідентифікаційний код → написати відповідну заяву → по отриманій інформації зробити висновки про Вашу заробітну плату (доходи) та сплачений з неї єдиний внесок; в разі необхідності звернутись за роз’ясненнями до спеціаліста управління Фонду; або

зареєструватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) та самостійно контролювати сплату за себе єдиного внеску (у тому числі шляхом щомісячного СМС-інформування); в разі необхідності звернутись за роз’ясненнями до спеціаліста найближчого управління Пенсійного фонду.

         ! Звертаємо увагу, що у разі несплати роботодавцем належних сум єдиного внеску, Ви маєте право вимагати від нього сплатити борг (у тому числі в судовому порядку відповідно до пункту 3 частини першої статті 16 Закону України від 09.07.2003 №1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»).

         ? Для отримання страхового стажу за попередні періоди (якщо Ви не є застрахованою особою), необхідно укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування з одноразовою сплатою єдиного внеску. Для цього потрібно звернутись до органу Державної фіскальної служби (податкової) за місцем реєстрації → надати оригінали та копії паспорту й ідентифікаційного коду → написати відповідну заяву → підписати договір та сплатити належні кошти за будь-які місяці в періоді січень-червень 2018 року, в яких Ви не підлягали загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню.

! Звертаємо увагу, що при одноразовій сплаті єдиного внеску за попередні періоди його розмір за кожен місяць не може бути меншим за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору помноженого на коефіцієнт 2 або 1 638,12 грн.

Шановні громадяни! З метою уникнення ситуацій, пов’язаних з відмовою у призначенні субсидії, рекомендуємо завчасно потурбуватись про виконання обов’язкових умов щодо сплати єдиного внеску, бо це питання знаходиться у площині Ваших же інтересів.

 

Заступник начальника

фінансово-економічного відділу

Марківського  об’єднаного управління

Пенсійного фонду України Луганської області                                                       В.М.Сиса

 



« повернутися до списку новин