Марківська районна рада

Марківський відділ Старобільської місцевої прокуратури направив до суду заяву про передачу до комунальної власності територіальної громади приміщень, які без правових підстав використовувалися позаміським дитячим закладом оздоровлення та відпочинку

Переглядів: 288

Марківський відділ Старобільської місцевої прокуратури направила до суду заяву про передачу до комунальної власності територіальної громади приміщень, які без правових підстав використовувалися позаміським дитячим закладом оздоровлення та відпочинку «Лісова Галявина».

Прокуратура встановила, що будівлі  загальною площею 2,3  тис. кв. м та вартістю понад 2 млн грн знаходилися у користуванні організації без оформлення права власності та фактично вважалися безхазяйними.

За позовною заявою місцевої прокуратури у липні 2018 року Луганський окружний адміністративний суд зобов’язав Марківську селищну раду вжити заходів щодо набуття права власності на безхазяйне майно.

Державним реєстратором Марківської районної державної адміністрації за зверненням селищної ради у  жовтні 2018 року взято вказане майно на облік як безхазяйне. Водночас орган місцевого самоврядування після спливу одного року не звернувся до суду із заявою про передачу нерухомого майна у комунальну власність.

У зв’язку з бездіяльністю  селищної ради  місцева прокуратура вжила заходів  щодо захисту інтересів держави.

Передача безхазяйного майна у власність територіальної громади є важливою гарантією забезпечення протипожежного стану та створює безпечні умови для  дитячого відпочинку, недопущення надзвичайних подій, які мали місце у оздоровчих таборах в інших регіонах.

За заявою прокуратури Марківський районний суд відкрив провадження у справі. Наразі судовий розгляд триває.

 

Начальник Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                      О. Романенко



« повернутися до списку новин