Марківська районна рада

Святкові заходи до 80-річчя від дня утворення Луганської області «Луганщина – це Україна»

Переглядів: 570

Святкові заходи до 80-річчя від дня утворення Луганської області «Луганщина – це Україна» відбулися 2 червня в м. Сєвєродонецьку.

Розпочалося святкування на площі Перемоги, де відбувся «Парад районів», в якому взяли участь представники міст, районів та об’єднаних територіальних громад Луганської області. Марківський район представляла численна делегація на чолі з головою районної ради Андрієм Лигутою та головою райдержадміністрації Ігорем Дзюбою.

Святкова програма була дуже яскравою та різноманітною. Вона включала в себе виставку майстрів декоративно - ужиткового та образотворчого мистецтва «Невичерпні таланти Луганщини», виставку - продаж сувенірної продукції переможців обласного конкурсу «Символ Луганщини», виставку -  творів учнів художніх шкіл Сєвєродонецька, різноманітні майстер - класи виставку «Гордість твоя, Луганщино!» та обласний проект фотозона «With love from Lugansk region». Присутні мали змогу переглянути  театралізований виступ Луганського обласного козачого кінного театру та парад шкільних автобусів, оформлених символікою кожного району області.

На сцені обласного драматичного театру відбувся фінал конкурсу "Український формат", який проводився виключно в Луганській області. 15 фіналістів представляли свої райони. Марківський район представляв Богдан Міхальцов з піснею «Восьмий колір». Переможцем стала представниця із Сватівського району, яка отримала супер - приз.

Також, під час святкування 80-річчя утворення Луганської області встановлено національний танцювальний рекорд України. 80 хореографічних колективів одночасно виконали український танок. Вихованці Центру дитячої творчості гідно представили наш район у флеш – мобі.

На завершення всі присутні мали змогу насолодитися багатою на сюрпризи музичною частиною свята. Це і фестивальна програма за участю аматорських колективів міст та районів області «Вільні. Щирі. Талановиті», і фінал обласної культурно-мистецької акції «Український формат» під патронатом очільника області Юрія Гарбуза, і концерт гурту «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії, а також яскраве лазерне шоу.



« повернутися до списку новин