Марківська районна рада

Проведено комплексну перевірку в відділі прикордонної служби «Марківка» Луганського прикордонного загону

Переглядів: 423

         Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури на виконання вимог Закону України «Про прокуратуру» проведено комплексну перевірку в відділі прикордонної служби «Марківка» Луганського прикордонного загону щодо додержання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення та іншого законодавства України при затриманні та утриманні відповідної категорії осіб у спеціальному приміщенні.

         Відповідна перевірка відбулася з залученням спеціалістів – лікаря терапевта Марківського РТМО, інспектора Марківського МРВ ГУ ДСНС України в Луганській області та санітарного фельдшера ММУ Держпродспоживслужби в Луганській області.

         Під час перевірки виявлено порушення вимог законодавства щодо режиму утримання затриманих, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення. У ході перевірки звернуто увагу начальника відділу на необхідність неухильного забезпечення прав затриманих, які утримуються у спеціальному приміщенні, недопущення фактів катувань, нелюдського чи такого, що принижує гідність вказаної категорії осіб, поводження з ними.

         З метою усунення встановлених порушень законодавства Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури вживатимуться заходи прокурорського реагування.

 

Начальник відділу                                                          О.Романенко    

 

 



« повернутися до списку новин