Марківська районна рада

На черговій сесії затверджено зміни до районного бюджету на 2018 рік

Переглядів: 516

На двадцять третій черговій сесії районної ради депутати затвердили зміни до районного бюджету на 2018 рік.

Зокрема, в галузі «Освіта» внесено зміни до районної цільової програми «Освіта Марківського району на 2017-2020 роки», якими передбачено виділення додаткових коштів в сумі 19 тис.грн.  для нагородження переможців та призерів обласних і Всеукраїнських олімпіад та конкурсів.

Також додатково з районного бюджету затверджено 921 тис грн. та 1млн.180тис. грн. із залишків освітньої субвенції на:

- заробітну плату працівників (збільшення розміру надбавки педпрацівникам закладів дошкільної освіти, методичного кабінету,  виплати премій педпрацівникам за підготовку і проведення обласних та районних семінарів);

- придбання ноутбуків для здійснення навчально-виховного процесу в школах (176 тис грн.);

- придбання господарчих товарів, водонагрівача, пилососа   для ДНЗ №3 «Колосочок»;

- капітальний ремонт будівлі Курячівської ЗОШ І-ІІ ст.  із заміною вікон на енергозберігаючі та ремонт внутрішніх туалетів (486 тис.грн.);

- реконструкцію ганку будівлі та придбання будматеріалів для  ремонту  приміщення Бондарівської гімназії (104 тис.грн.);

-переоснащення комп’ютерного класу Марківської гімназії;

-придбання запчастин для шкільних автобусів;

- погашення різниці тарифів на водопостачання;

- придбання водонагрівачів для Бондарівської гімназії,  Кабичівської, Сичанської шкіл та ін.

Депутати підтримали клопотання громадської організації «Кабичівська сільська організація «Відродження» щодо виділення коштів (61 тис.грн.) для співфінансування у реалізації проекту «Новий  освітній простір для Кабичівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.» та клопотання про підтримку проекту «Сучасний підхід до навчання дітей  шляхом створення мультімедійного класу в Марківській ЗОШ І-ІІ ст.№1».

Марківському районному територіальному медичному об’єднанню депутати виділили кошти на загальну суму 731 тис.грн. для забезпечення вирішення наступних  питань:

  • придбання виробів медичного призначення та інструментарію для хірургічного відділення і стоматологічного кабінету (50 тис.грн.);
  • придбання господарчих,  будівельних матеріалів для здійснення поточних ремонтів приміщень, канцелярських товарів та медичних бланків;
  • оплати послуг з проведення контурів заземлення опору ізоляції небезпечних об’єктів, метрологічні та ін. послуги;
  • виплату премії до Дня медичного працівника (334 тис.грн.);
  • придбання паливно-мастильних матеріалів до кінця року (61 тис.грн.);
  • придбання обладнання для стоматологічного кабінету, 2-х холодильників, 5-ти кондиціонерів (68 тис.грн.) та ін.

За рахунок уточнених асигнувань  (119 тис грн.) планується придбати стоматологічну установку, холодильник для зберігання медикаментів та металеву шафу в кабінет довіри.

Депутати задовольнили клопотання Марківському центру первинної медико-санітарної допомоги на виділення додаткових асигнувань з районного бюджету  (190 тис.грн.) на виплату заробітної плати працівникам установи, а також  36 тис.грн. на розрахунок за спожитий природний газ.

   За рахунок уточнення залишків асигнувань  (931 тис.грн.) затверджено придбання:

- туберкуліну (56 тис.грн.);

- канцтоварів, лікарських свідоцтв, запчастин на службові автомобілі, газового сигналізатора;

- будівельних матеріалів для поточного ремонту Кабичівського, Караван-Солодківського ФАПів, Марківської ЛА;

- насосу глибинного  на Веселівський ФП;

-виділено кошти  на відрядження працівників, тощо.

Для покращення матеріально-технічної бази закладів культури району депутати виділили з районного бюджету кошти в сумі 358 тис.грн.

Зокрема, планується забезпечити новою звуко-підсилюючою апаратурою наступні установи культури: Кризький БК,  Марківський РБК, Курячівський СК, Кабичівський СК. Також затвердили депутати придбання професійного фотоапарату для Марківського РБК (25тис.грн.), палаток та ін.

Депутати одноголосно підтримали клопотання райдержадміністрації про виділення додатково з районного бюджету 181 тис.грн. для придбання путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку для 49 талановитих та обдарованих дітей.

Для покращення матеріальної бази ФСК «Нива» затверджено 118 тис.грн. Передбачається оздоровити учасників секції з греко-римської боротьби, придбати садовий пилосос, сітки для футбольних воріт, комплекти ігрової форми арбітра, батут, боксерські мішки та ін.

Надана субвенція Марківській селищній раді для придбання трактора «Беларусь – 892» в сумі 345 тис грн. (50% вартості трактора) та субвенція для придбання квартири в сумі 273 тис грн.

Також, депутати одноголосно підтримали рішення надати субвенцію Бондарівській сільській раді для капітального ремонту Курячівської спортивної зали в сумі 1 млн.303 тис. грн.

На сесії було заслухано ряд інформацій про хід виконання районних програм.

Затверджено програму економічного і соціального розвитку Марківського району на 2018 рік, програму розвитку та підтримки малого та середнього підприємництва в районі на 2018-2019 роки  і ряд інших програм згідно порядку денного.

Розглянуто депутатські звернення. Прийнято відповідні рішення.

 



« повернутися до списку новин