Марківська районна рада

Святковий концерт до Дня Перемоги

Переглядів: 473

З метою вшанування подвигу звитяжців старшого покоління, увічнення пам’яті жертв Другої Світової війни 8 травня на площі біля райдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення на новій сцені, придбаній за кошти районного бюджету за сприяння депутатів Марківської районної ради.

Цей день присвячений пам’яті тих понад 60 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і людям похилого віку, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої Світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Марківчан та гостей, присутніх на площі, вітали голова Марківської районної ради Андрій Лигута, голова райдержадміністрації Ігор Дзюба, народний депутат України Сергій Шахов та голова Міловської райдержадміністрації Артур Король.

«Ми завжди пам’ятаємо про безсмертний подвиг, про самопожертву та відвагу ветеранів, які день за днем наближали звільнення світу від нацизму, і низько вклоняємося їм за Перемогу! Це – день честі і слави наших батьків і дідів, які зі зброєю в руках боролися проти ворога. Це – день пошани наших матерів, які витримали важкий тягар війни. Це – день скорботи і печалі за полеглими воїнами. Ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї найстрашнішої війни…» - зазначив у своєму виступі Андрій Лигута.

Для всіх присутніх учасники художньої самодіяльності продемонстрували тематичний концерт.



« повернутися до списку новин