Марківська районна рада

Безконтрольне випалювання минулорічного сухостою

Переглядів: 676

Під час проїзду села Кабичівка не поміченим залишився факт безконтрольного випалювання минулорічного сухостою. Масштаби цієї проблеми вражають, а іноді навіть жахають. «Відвідавши територію Кабичівської сільської ради, я черговий раз дивуюсь нашій людській чи то байдужості, чи то жорстокості – навіть потрібних слів важко підібрати. На місцях, де мають зараз буяти різнотрав'я, співати птахи та існувати представники різного тваринного світу – попелище.

Всі ми знаємо прекрасний яр на Веселому, де в цю пору починають розцвітати наші улюблені воронці. Сьогодні там суцільне згарище. І просто страшно стає, що всю цю спустошеність зроблено руками людини. А зовсім неподалік буяє сон-трава й пробігають по стежинах зайці. Це там, де природуне чіпала людина.

В жодному разі я не хочу сказати, що це проблема окремої сільської ради, це глобальна проблема всього нашого району. Бо не має відчутної інформованості населення і потрібних заходів по протидії подібних вчинків. Дане питання порушувалося на останній загальній нараді. Не знайдено винних, їх не покарано. Але яка непоправна шкода нанесена природному середовищу і що на відновлення потрібно буде не одне десятиліття – мало хто зрозуміє, на жаль.Тому я звертаюся до всіх мешканців району - якщо ви взяли в руки сірники, неодноразово подумайте яка біда чекає на всіх мешканців флори. Навчіть своїх дітей не користуватися сірниками та запальничками на відкритій території, принаймні без догляду дорослих.Природа – це величезний скарб і не нам вирішувати кому жити, а кого винищувати. Бо таким чином ми втрачаємо своє людське обличчя» - зазначив голова Марківської районної ради Андрій Лигута.



« повернутися до списку новин