Марківська районна рада

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури вживаються заходи щодо скасування договору про публічну закупівлю                              

Переглядів: 265

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури вживаються заходи щодо скасування договору про публічну закупівлю                           

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури, з метою захисту інтересів держави, продовжують вживатись заходи представницького характеру щодо використання бюджетних коштів, спрямованих на реалізацію програм та заходів з охорони дитинства, закупівлю відповідних товарів, робіт і послуг.

Так, у ході здійснення моніторингу щодо додержання вимог чинного законодавства у сфері проведення закупівель за бюджетні кошти виявлено порушення.

Йдеться про те, що між відділом освіти Марківської районної державної адміністрації та приватним підприємством 29.07.2019 укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти, а саме, проведення капітального ремонту будівлі одного з навчальних закладів району.

Однак, при укладенні договору замовником не було враховано, що тендерна пропозиція приватного підприємства не відповідає умовам тендерної документації, істотні умови договору про закупівлю не відповідають змісту тендерної пропозиції, що порушує вимоги ст.ст. 30, 36 Закону України «Про публічні закупівлі».

З метою захисту інтересів держави, Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури заявлено позов щодо визнання недійсним зазначеного договору про закупівлю робіт.

19.11.2019 Господарським судом Луганської області підтверджено підстави представництва Старобільської місцевої прокуратури Луганської області інтересів держави та справу призначено до судового розгляду.

 

Начальник Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                             О. Романенко



« повернутися до списку новин