Марківська районна рада

ВІДКРИТТЯ ПРИЙМАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ ПІСЛЯ КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ

Переглядів: 307

31 січня, після проведення капітального ремонту приміщення, відбулося відкриття приймального відділення Марківської багатопрофільної лікарні Марківської районної ради.
Тут проведено повне переобладнання відділення з використанням сучасних технологій. Загальна кошторисна вартість внутрішніх ремонтних робіт приймального відділення становить 1 млн. 498 тис. грн.
Здійснено внутрішні оздоблювальні роботи, замінено систему опалення, каналізаційні мережі, вентиляційну систему, сантехніку, освітлення, двері, вікна, кахель. Придбано меблі медичного призначення на суму – 43 тис. 900 грн., Алкотестер Драгер – 86 тис. 500 грн., ліжко функціональне – 50 тис. грн.., медикаменти – 20 тис. грн.. тощо. На дані цілі кошти було виділено з районного бюджету.
За словами головного лікаря багатопрофільної лікарні Андрія Третяка, проведення капремонту приймального відділення було надзвичайно важливим, адже відділення призначене для прийому і реєстрації хворих, первинного огляду, надання в разі потреби невідкладної медичної допомоги і транспортування хворих до профільних відділень, де буде проводитися подальше лікування. Палата інтенсивної терапії забезпечена всім необхідним медичним обладнанням, в тому числі і апаратом штучної вентиляції легенів. Обладнана кімната для зберігання препаратів крові. Від того, наскільки зручні умови для огляду хворого і надання медичної допомоги, наскільки професійно, швидко і організовано діє медичний персонал цього відділення, у певній мірі залежить успіх подальшого лікування хворого, а при невідкладних (ургентних) станах – і збереження його життя.
Голова Марківської районної ради Андрій Лигута наголосив, що вкладаючи кошти у розвиток лікарні, ми тим самим піклуємось про здоров’я жителів району. Адже, приймальне відділення – це перший етап отримання спеціалізованої допомоги вторинної медичної ланки і саме він формує перше враження пацієнта про лікарню. Дуже хочеться, щоб воно було позитивним, та й працівникам установи було комфортніше працювати.
Нині у відділенні сконцентровано усі наявні можливості для цілодобового надання невідкладної медичної допомоги.



« повернутися до списку новин