Марківська районна рада

Героїко - патріотична година «Вже стільки років  минуло, а біль у серці б’є і б’є»

Переглядів: 497

Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла.  Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. Уже 29 років в ці пам’ятні лютневі дні в бібліотеках нашого району вшановують  пам’ять кожного зі своїх земляків, воїнів, які не повернулися додому.

13 лютого 2018 року працівниками дитячої бібліотеки проведено традиційну героїко - патріотичну годину «Вже стільки років  минуло, а біль у серці б’є і б’є».  На захід, сповнений почуття патріотизму та гордості за земляків – героїв, були запрошені заступник районної організації Української спілки ветеранів Афганістану полковник у відставці Віктор Іванович Андрієнко та учні Марківської гімназії.

«Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам'ятати, що і серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом,подвигом. Посивіли завчасно хлопці-афганці ще й донині йдуть у тривожних снах у бій, затуляючи від куль одне одного. Їм досі важко повертатися до цих чорних сторінок у їхньому житті, та ще важче вирвати їх, знищити й забути» – згадав події страшної війни в Афганістані у своєму виступі Віктор Іванович.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять полеглих  воїнів – афганців.

Учні гімназії переглянули відеоролик, задали низку питань та продивилися фото з особистого архіву Віктора Івановича про роки афганської війни.

 Дуже хочеться, щоб поезії, розповіді про Афганістан, пройшли крізь юні серця, і всі зрозуміли, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна.           

                                               



« повернутися до списку новин