Марківська районна рада

Мітинг-реквієм з нагоди відзначення 31-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Переглядів: 648

26 квітня 2017 року в cмт. Марківка відбувся мітинг-реквієм з нагоди відзначення 31-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції .

Пройшов він біля пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії. Пом’янути загиблих та подякувати ліквідаторам на ЧАЕС прийшли перші керівники району,селищний та сільські голови,  депутати  районної ради, представники громадських організацій, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, делегації від установ та організацій, учнівська молодь.

До присутніх звернулися:  заступник голови районної ради Галина Худик, перший заступник в.о. голови райдержадміністрації Сергій Трубіцин,  голова ради організації  ветеранів і інвалідів «Союз Чорнобиль України Марківського району»  Іван  Білаш та благочинний Марківського району протоієрей батюшка Григорій Акименко.

 У своєму виступі заступник голови районної ради зазначила, що сувора і трагічна реальність, яка настала після вибуху на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, призвела до іншого сприйняття світу, тому що такої техногенно-екологічної катастрофи людство ще не знало. Чорнобиль став чорною міткою на століття й тисячоліття. 26 квітня 1986 року – трагічна дата, яка назавжди увійшла в історію цивілізації, як одна з найбільших техногенних катастроф. 31 рік виповнюється з того дня, коли у наше з Вами життя увійшло слово з гірким присмаком великої і нечуваної біди –“Чорнобиль”…  Ми безмежно вдячні, вам – ліквідаторам аварії, за врятовані мільйони життів, ми ніколи не забудемо тих, кого з нами немає поряд, тих, хто не вагаючись взяв участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Адже без Вашої мужності і відваги катастрофа могла бути набагато масштабнішою.

Нехай ніколи не повториться жах тієї масштабної техногенної катастрофи, нехай  залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, яка  навчить нас цінувати нашу Землю, природу, мир, спокій та людське життя.

Грамотами районної ради та райдержадміністрації було нагороджено ліквідаторів за мужність, відданість, високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, значний особистий внесок у забезпечення захисту населення, вагомі трудові досягнення та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Хвилиною мовчання було вшановано світлу пам’ять тих учасників ліквідації, хто врятував світ ціною власного життя.

В пам'ять загиблих під час Чорнобильської аварії та ліквідації її наслідків благочинний Марківського   району протоієрей Григорій Акименко відслужив молебень .

На завершення учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знака ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

 



« повернутися до списку новин