Марківська районна рада

Тактико – спеціальні навчання з цивільного захисту

Переглядів: 927

17 листопада поточного року на території ТОВ « Марківський  сирзавод» було продемонстровано тактико – спеціальні навчання з цивільного захисту щодо ліквідації умовної пожежі та вивчення порядку оповіщення служб взаємодії у разі виникнення надзвичайної ситуації об’єктового характеру.

На тактико – спеціальних навчаннях гасіння пожеж у будівлях промислових підприємств були присутні: начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України у Луганській області О.С. Солоха, начальник 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області О.П. Стародубцев, голова Марківської районної ради А.К. Лигута, перший заступник голови, в.о. голови райдержадміністрації С.М. Трубіцин.

За легендою заходу, внаслідок необережного поводження з вогнем виникла пожежа в недобудованому цеху для виготовлення сухого молока, в якій знаходяться горючі матеріали: картонні коробки, пінополістирольні плити, залишки горючих будівельних матеріалів. Пожежа перекинулася на ремонтний бокс, в якому знаходилися два автомобілі, один з яких загорівся. Гасіння ускладнювала наявність у ремонтних боксах трьох газових балонів з зрідженим газом «пропан». Обслуговуючим персоналом було виявлено загоряння через 5 хвилин після його виникнення, про що було повідомлено черговому по заводу. Повідомлення про пожежу надійшло до ПЗЧ ДПРЧ – 23 від чергового по заводу ТОВ «Марківський сирзавод» по телефону. Внаслідок пожежі від небезпечних факторів постраждав один чоловік, який знаходився в гаражі та потребував допомоги.

Через п’ять хвилин до умовного місця аварії прибуло дві пожежні машини 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області. Злагодженими діями рятувальників було виявлено постраждалого, евакуйовано та передано бригаді швидкої медичної допомоги. В ході гасіння пожежі було знешкоджено три газові балони. На допомогу ліквідації аварії прибули ДПРЧ – 22 та ДПРЧ – 28. Спільними зусиллями пожежу було локалізовано та ліквідовано.



« повернутися до списку новин