Марківська районна рада

Громадянин РФ за 500 доларів США намагався уникнути адміністративної відповідальності

Переглядів: 306

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі.

Слідством встановлено, що наприкінці березня 2019 року раніше судимий громадянин Російської Федерації надав неправомірну вигоду у розмірі 500 доларів США  поліцейському Марківського відділу поліції ГУНП в Луганській області. Вказана особа перевищила встановлений термін перебування на території України  та надала правоохоронцю неправомірну вигоду за сприяння в непритягненні його до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203  КУпАП (порушення іноземцями правил перебування в Україні), що призвело б до примусового повернення до РФ.

Підозрюваному інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

На даний час досудове розслідування завершено.

Обвинувальний акт направлено до Марківського районного суду Луганської області для розгляду по суті.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.

 

Начальник Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                                     О. Романенко



« повернутися до списку новин