Марківська районна рада

Проведено комплексну перевірку в ізоляторі тимчасового тримання № 4 ГУ Національної поліції в Луганській області

Переглядів: 299

         Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури на виконання вимог Закону України «Про прокуратуру» проведено комплексну перевірку в ізоляторі тимчасового тримання № 4 Головного Управління Національної поліції в Луганській області щодо додержання вимог Закону України « Про попереднє ув’язнення» та іншого законодавства України при утриманні ув’язнених осіб у спецустанові.

         Відповідна перевірка відбулася з залученням спеціалістів – лікаря терапевта Марківського РТМО, інспектора Марківського МРВ ГУ ДСНС України в Луганській області та санітарного фельдшера ММУ Держпродспоживслужби в Луганській області.

         Під час перевірки виявлено порушення вимог законодавства щодо режиму утримання спецконтигенту, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення. У ході перевірки звернуто увагу начальника установи на необхідність неухильного забезпечення прав ув’язнених, недопущення фактів катувань, нелюдського чи такого, що принижує гідність вказаної категорії осіб, поводження з ними.

         З метою усунення виявлених порушень законодавства Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури внесено документ прокурорського реагування.

 

Начальник Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                                   О.Романенко    

 



« повернутися до списку новин