Марківська районна рада

Підведення підсумків конкурсу «Молоді голоси Марківщини» та святкування Дня української писемності і мови

Переглядів: 478

8 листопада 2018 року в приміщенні Марківської районної бібліотеки відбулося підведення підсумків щорічного районного конкурсу молодих літераторів «Молоді голоси Марківщини» і святкування Дня української писемності та мови.

 У конкурсі брали участь поети та прозаїки від 12 до 35 років народження. Вони продемонстрували присутнім свої твори та вірші. Голова Марківської районної ради Андрій Лигута, начальник відділу молоді і спорту РДА Павло Якимчук, головний редактор газети «Вісті Марківщини» Ірина Бітімєрова та директор Марківської ЦБС Раїса Пономарьова подякували всім за участь в конкурсі, побажали натхнення, нових успіхів і надалі розвиватися в цьому напрямку.

Переможців, призерів та учасників заходу нагородили грамотами районної державної адміністрації та районної ради, а також пам’ятними подарунками.

«Любити, шанувати і плекати рідну мову» під таким гаслом продовжився захід, присвячений до Дня писемності та мови.

Саме напередодні цього свята Марківська районна бібліотека на чолі з її директором Раїсою Пономарьовою  запросила своїх користувачів на годину спілкування, під час якої спеціалісти галузі розповідали про значення мови  в житті кожної людини, читали рядки з віршів про мову відомих українських письменників, спілкувалися. Та на завершення заходу всі разом здійснили подорож по книжковій виставці  «Рідна мово, ти ніжний цвіт».   

Для кожного з нас рідна мова – це мамина колиска, мудре батькове слово. Це наша гордість, наша совість. Тому бережімо її, гордо усім заявляючи: «Ми українці, сини та доньки рідної землі. Ми пишаємось цим, любимо свій народ, свою землю, свою мову».



« повернутися до списку новин