Марківська районна рада

15 - та позачергова сесія

Переглядів: 565

24 травня 2017 року відбулася 15 позачергова сесія районної ради сьомого скликання. Нагальність її проведення викликана невідкладністю вирішення фінансових проблем комунальних установ району.

На попередній сесії районної ради депутати порушили  питання про виділення коштів для оновлення матеріально-технічної бази, медичного обладнання для Марківського РТМО. Тому розгляд питання про внесення змін до районного бюджету було основним.

Збільшено обсяги кошторисних призначень по КЗ « Марківський центр первинної медико-санітарної допомоги» за рахунок районного бюджету  на суму   83 тис. 326 грн.  для  виплати заробітної плати працівникам.

Сичанська сільська рада надала субвенцію в сумі 7 тис.304 грн. відділу освіти райдержадміністрації на придбання будівельних матеріалів для поточного ремонту Сичанської ЗОШ І-ІІІ ст.

За рахунок залишків коштів медичної субвенції, яка утворилася на кінець минулого бюджетного року, Марківському РТМО виділено 3 млн. 743 тис.726 грн. Кошти направлені на покращення матеріально - технічної бази відділень установи.

Передбачено, зокрема, 2 тис. 50 грн. на придбання водонагрівача для терапевтичного відділення, на розрахунок за ремонт стерилізатора – 43тис.995грн.

На придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів затведжено кошти  в сумі 75 тис. 500 грн., хірургічного інструментарію для хірургічного відділення – 195тис  56 грн., хірургічного інструментарію для акушерсько-гінекологічного відділення – 37 тис. 716 грн., інструментарію для жіночої консультації – 32 тис. 309 грн., для придбання трьох електровідсмоктувачів – 15тис.грн., 8 бактеріцидних ламп – 10 тис.200 грн.

Депутати підтримали клопотання про виділення 797 тис грн. для придбання трьох одиниць апаратів штучної вентиляції легенів, 650 тис.грн. –  фіброгастроскопу, 248 тис. грн. – гідравлічного операційного столу,  48 тис 700 грн.- кардіомонітору пацієнта, 43 тис.900 грн.-апарату електрохірургічного ЕХВЧ, 20тис.700 грн. – ліжка функціонального, 45 тис.900  грн. – фетального монітору та ін.

Для хірургічного та гінекологічного відділення  передбачено кошти в сумі 1млн.200 тис. грн. на придбання комплекту лапараскопічного.

Для забезпечення потреб офтальмологічного кабінету збільшили асигнування на 139 тис грн. Це придбання лінзи Гольдмана (37 тис грн.) та щілинної лампи (102 тис грн.).

 На сесії також затверджено районну програму підтримки  районного комунального підприємства «Марківська районна друкарня» на 2017 рік. Згідно неї з районного бюджету виділено кошти в сумі 76 тис грн. для співфінансування на придбання офсетної  друкарської машини для установи. (Загальна вартість обладнання – 760 тис.грн.).

На сесії  також  затверджено Положення про порядок використання шкільних автобусів, Статут навчально-виховного комплексу «Веселівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» та розглянуто інші питання.

З повним порядком денним  сесії та результатами поіменного голосування можна ознайомитися на офіційному веб-сайті районної ради.

 

 



« повернутися до списку новин