Марківська районна рада

Святковий концерт, присвячений Дню захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дню українського козацтва

Переглядів: 326

В історії нашої Батьківщини є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі.
14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а віднедавна й День захисника України.
З цієї нагоди 13 жовтня на центральній площі селища Марківка пройшов святковий концерт, приурочений цим знаменним датам. Вони нерозривно пов’язані між собою, символізують зв'язок поколінь, давню історичну традицію, прагнення вільно жити на власній землі. З дідів-прадідів українці мріяли про незалежність, а виборовши її у 1991 році продовжують захищати і відстоювати свої кордони донині.
На початку урочистої частини до захисників України та до всіх присутніх звернулися голова Марківської районної ради Андрій Лигута, в.о. голови райдержадміністрації Олена Цовма, військовий комісар Марківського ОРВК Юрій Шемякін та голова селищної ради Ігор Дзюба. Вони привітали з величним національним святом - Днем захисника України мужніх оборонців та визволителів рідної землі. Побажали усім мирного неба, міцного здоров’я, незгасимої енергії, завзяття і сили! Нехай божественний покров Пресвятої Богородиці, простягнений над нами, уберігає від бід, зла та негараздів!
Після офіційних промов відбулася церемонія нагородження обласного, районного та місцевого рівня.
Також цього сонячного дня можна було переглянути виставку осінніх композицій та українських страв «Барви осені», яку підготували колективи установ, організацій, підприємств району.
Чудовим подарунком для мешканців та гостей селища став святковий концерт за участі творчих колективів району, вихованців центру дитячої творчості та школи естетичного виховання. Кожен народ оспівує свою землю, захищає і славить свою країну. Цього дня зі сцени звучало чимало пісень про мужність, відвагу і любов до рідної України та запальних таночків.



« повернутися до списку новин