Марківська районна рада

Урочистості, присвячені Дню Соборності України

Переглядів: 325

 

Моя Україно!

Я вірю, що дух твій ніколи не згасне.

Ти – совість народу, незгасна зоря,

Живи, процвітай, Україно моя,

Для миру, для щастя, любові й добра.

Ми Єдина Соборна і Незалежна держава!

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли відбулася злука всіх українських земель в єдину Українську державу.

Сьогодні, в м. Сєвєродонецьк пройшли урочистості з нагоди важливої для нашої держави – 101 рік від дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

В складі делегації Марківського району голова Марківської районної ради Андрій Лигута взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника Т.Шевченку та урочистостях з нагоди Дня Соборності України.

Також, з цього приводу у Марківській районній бібліотеці відбувся захід, присвячений відродженню України, Дню Соборності України.

Ведучі заходу розповіли про історію цього свята,  про те,  що означає саме поняття “соборність”, про ідею соборності, яку плекали ще за часів Київської Русі, в період козацтва та протягом подальших століть і аж до сьогодення.

Також в бібліотеці представлена книжкова виставка, де всі охочі можуть ознайомитись з літературою, яка розповідає про історію України, шлях до її самовизначення та ідейних провідників української соборності.

В ході заходу заступник голови районної ради Галина Худик привітала присутніх із знаменним для всіх українців святом - Днем Соборності  України, закликала до єдності та порозуміння у суспільстві на сучасному етапі та до спрямування всіх зусиль на відновлення миру в Україні.

За активну депутатську діяльність, добросовісне і відповідальне ставлення до виконання депутатських обов’язків, активну громадську позицію, систематичне сприяння вирішенню проблем виборців Марківського району та з нагоди Дня Соборності України спільною грамотою районної ради та райдержадміністрації нагороджено депутата Марківської районної ради Наталію Тищенко.

Присутні переглянули короткометражний фільм, присвячений проголошенню Акту Злуки УНР та ЗУНР у 1919 р. Пролунала українська пісня у виконанні вихованців ЦДТ.

 



« повернутися до списку новин