Марківська районна рада

Останній дзвоник - 2019

Переглядів: 369

 

День сьогодні такий незвичний,  
Сонце встало, умите в росі.
І лунає дзвінок закличний,
Щоб зібрались на свято всі!

Школярі, галасливі пташата,
На святковій лінійці стоять.
Будем нині ми юність крилату
В самостійне життя проводжать!

Ось зайшли на лінійку востаннє
Наші діти, найстарший клас.
Хай здійсняться всі ваші бажання!
Ми так щиро всіх любимо вас!

Вже скінчився урок останній
І останній дзвінок дзвенить.
Хай залишиться в пам’яті й шані
Ця остання учнівська мить!

У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято Останнього дзвоника.
Сьогодні, 31 травня у всіх загальноосвітніх закладах Марківського району пролунав останній шкільний дзвінок. Для когось він сповістив про перехід до наступного класу, для когось – про закінчення школи. На святкових лінійках панувала особлива, сповнена приємних емоцій атмосфера. Квіти, дитячі посмішки, зворушені батьки, вчительське настановче слово й сльози в очах випускників.
Розділити радість свята із учнями та педагогами завітав голова Марківської районної ради Андрій Лигута. Вітаючи дітвору із початком канікулярного періоду, а випускників – із подоланням першого в їхньому житті Рубікону, Андрій Костянтинович зазначив: «Переконаний, що кожен із випускників у майбутньому примножить багатства та надбання рідного краю, а це можливо завдяки інтелекту та здобутим у стінах рідної школи знанням. Школярам бажаю продуктивно відпочити під час літніх канікул, набратися яскравих незабутніх вражень, оновити фізичні сили перед початком наступного року навчання. Випускникам - знайти свою життєву стежину, а головне - стати гідними громадянами нашої держави. Саме від ваших ідей, творчої думки, працьовитості залежить майбутнє України, рідного краю».
Також всіх учнів Марківської гімназії зі святом Останнього дзвоника вітали: голова райдержадміністрації Ігор Дзюба, завідуюча методичним кабінетом відділу освіти РДА Світлана Босенко, заступник керуючого Північним регіоном ПрАТ «Агротон» Сергій Григоренко. 
Свої слова-настанови також висловила директор гімназії Лариса Єфіменко, яка і підвела підсумки навчання школярів. Традиційно, за успіхи в навчанні, за перемогу та участь в районних, обласних, Всеукраїнських олімпіадах та творчих конкурсах, спортивних змаганнях багато учнів було відзначено грамотами, дипломами, подяками. 
Родзинкою свята став вальс, який випускники цьогоріч станцювали зі своїми батьками.
По завершенню урочистостей, для випускників був проведений останній шкільний урок, під час якого вже колишні учні згадували всі одинадцять років, проведених у стінах рідної школи та востаннє прислухалися до мудрих слів своїх класних наставників.
Вже незабаром у закладах освіти району пройдуть випускні вечори: сьогоднішні випускники попрощаються із дитинством і з надією та вірою у світле майбутнє зроблять свій перший крок у доросле життя.



« повернутися до списку новин