Марківська районна рада

Урочистий захід, присвячений Дню Соборності України

Переглядів: 596

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Так, 20 січня у залі засідань райдержадміністрації відбувся урочистий захід, присвячений цьому історично – значимому для нашої країни дню. Зі святом присутніх привітали голова районної ради А.К. Лигута, голова райдержадміністрації В.О. Чернік та депутат районної ради Т.П. Абросімова. Були запрошені представники підприємств, установ ,організацій району, молодь та учні селищних навчальних закладів.

У своєму виступі до присутніх звернувся голова районної ради А.К. Лигута: «Протягом багатьох віків український народ боровся за незалежну, цілісну українську державу. У цей день ми особливо повинні задумуватись над істиною: незважаючи на те, де ми народилися чи живемо – на Поліссі чи на Донбасі, Слобожанщині чи Галичині – ми є українцями, нащадками лицарів Київської Русі й запорізьких козаків. Це усвідомлення, а також любов до рідної землі й земляків, насправді, важливіше за будь-які партійні уподобання й політичні розбіжності».

Привітали запрошених піснями та віршами, наповненими патріотизмом та любов' ю до України: Лідія Шупик, Вікторія Лисенко, Анна Тішаєва, Оксана Самойленко, учні Марківської гімназії та старша група дитячого дошкільного навчального закладу «Колосок».

 

 

 



« повернутися до списку новин