Марківська районна рада

Районний конкурс молодих літераторів «Молоді голоси Марківщини»

Переглядів: 599

16 листопада 2017 року в приміщенні Марківської дитячої бібліотеки відбулося підведення підсумків щорічного районного конкурсу молодих літераторів «Молоді голоси Марківщини». Мета даного заходу – виявлення талановитої молоді Марківщини, створення умов для розвитку та реалізації творчого потенціалу молодих літераторів, привернення уваги органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, громадськості до творчості молодих авторів .

У конкурсі брали участь поети та прозаїки трьох вікових категорій : від 12-15, 16-18 та від 19 - до 35 років. Загалом у заході взяло участь 20 авторів-початківців з сіл Бондарівка, Височинівка, Веселе, Красне Поле, Курячівка, Просяне та смт Марківка.

На урочистому заході були присутні: заступник голови Марківської районної ради Г.Д. Худик, місцевий поет М.І. Клочко та вчитель Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. О.А. Босакова.

До розгляду журі надано 62 прозових та поетичних твори. Після уважного прочитання та аналізування творів журі винесло рішення. В номінації проза перші місця зайняли:

категорія 12-15 років – А. С. Величко, Бондарівська гімназія;

категорія  16-18 років – Ю.Р. Мурліна, Марківська гімназія;

категорія 19-35 років – А.В. Коротун, Марківська центральна бібліотека.

В номінації поезія:

категорія 12-15 років – Р.С. Одінцова, Бондарівська гімназія;

категорія 16-18 років – В.В. Колпакова, Бондарівська гімназія;

категорія 19-35 років – О.М.Котілевська, Курячівська бібліотека.

Гості та присутні заслухали найкращі твори учасників конкурсу. Поза конкурсом журі вирішили відзначити роботи Стрижаченко Ольги та Горковенко Ольги, імена яких відомі далеко поза межами Марківщини.

Переможці, призери та учасники заходу нагороджувалися грамотами Марківської районної державної адміністрації та Марківської районної ради, а також пам’ятними подарунками.

                     

 

 

                        



« повернутися до списку новин