Марківська районна рада

Підтримка громадських ініціатив

Переглядів: 416

Депутатський корпус Марківської районної ради VII скликання завжди підтримує інтереси жителів району. Майже на кожній сесії депутатами виділяються кошти, підтримуються програми, які направлені на розвиток культури, освіти, медицини, спорту… Так чергова 23 сесія Марківської районної ради не стала винятком. Громадська організація «Кабичівська сільська організація «Відродження» звернулася з клопотанням до районної ради щодо виділення коштів з районного бюджету для співфінансування проекту «Новий освітній простір для Кабичівської загальноосвітньої школи I – III ступенів».

Життя не стоїть на місці. Галузі розвиваються і потребують нових технологічних рішень та сучасного підходу. Саме тому постало питання створення в Кабичівській ЗОШ мультимедійного класу, який підвищить якість навчально-виховного процесу, доступність та ефективність шкільної освіти, зацікавленість учнів у вивченні дисциплін та створить комфортні умови навчання.

Громадська організація «Кабичівська сільська організація «Відродження» прийняла участь в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку і отримала можливість створити мультимедійний клас на загальну суму 155952 гривні за умови співфінансування: кошти обласного бюджету – 77976 грн. (50 %), кошти районного бюджету – 60821 грн. (39 %) та кошти ГО «Кабичівська сільська організація «Відродження» –  17155 грн. (11 %).

Депутати одноголосно  вирішили погодити проект «Новий освітній простір для Кабичівської загальноосвітньої школи I – III ступенів» та виділити кошти з районного бюджету на співфінансування для реалізації проекту.

З подібним клопотанням до Марківської районної ради звернулася також ініціативна група батьків учнів Марківської ЗОШ I – II ст. № 1 з проханням підтримати проект «Сучасний підхід до навчання дітей шляхом створення мультимедійного класу в Марківській загальноосвітній школі I – II ступенів № 1» та передбачити у районному бюджеті співфінансування проекту на суму 79200 гривень. Загальна сума проекту складає 180 тисяч гривень. Вони тільки подали документи для участі у конкурсі та майже впевнені в позитивному результаті, бо доведуть, що мають підтримку з боку місцевої влади та громади. І знову депутати одноголосно «за». Адже молоде покоління – це наше майбутнє, якому потрібно допомагати і підтримувати його!



« повернутися до списку новин