Марківська районна рада

Огляд готовності закладів освіти району до нового 2018/2019 навчального року

Переглядів: 396

Традиційно, в останні серпневі дні, в Марківському районі розпочато огляд готовності закладів освіти району до нового 2018/2019 навчального року.

Голова Марківської районної ради Андрій Лигута, голова райдержадміністрації Ігор Дзюба та робоча група на чолі з начальником відділу освіти РДА Анатолієм Бородавкою з метою перевірки відвідали загальноосвітні заклади району, а саме: Ліснополянську ЗОШ I – III ст., Сичанську ЗОШ I – III ст., Караван - Солодківську ЗОШ І-ІІІст., Марківську ЗОШ I – II ст., Краснопільську ЗОШ I – III ст., Височинівську ЗОШ I - II ст., Веселівський НВК, Кабичівську ЗОШ I – III ст.

У ході огляду закладів освіти з’ясовано, що у кожній школі було проведено великі обсяги робіт на покращання умов навчання та виховання дітей: здійснено поточні ремонти класних кімнат, навчальних кабінетів, майстерень, спортивних залів, коридорів, харчоблоків,  санвузлів, їдалень, поповнено матеріально-технічну базу. Це стало можливим завдяки виділеним коштам із районного та сільських бюджетів, а також підтримці керівників сільськогосподарських підприємств, фермерів і батьків.

Тривають капітальні ремонти в Ліснополянській, Краснопільській школах, на черзі - Кабичівська ЗОШ I – III ступенів, які стали можливими завдяки фінансуванню з Державного фонду регіонального розвитку та участі місцевих бюджетів.

Капремонт Ліснополянського закладу складає понад 4,2 млн. гривень (більше 3,8 млн. гривень – кошти ДФРР, понад 70 тис. гривень – з обласного бюджету, біля 240 тис. гривень – з районного, майже 120 тис. гривень – Ліснополянського самоврядного органу).

Понад 5,3 та 5,2 млн. гривень становитимуть витрати на капітальні ремонти Краснопільської (відповідно за бюджетами понад 4,8 млн. гривень, 113 тис. гривень, 280 тис. гривень та 140 тис. гривень – з бюджету Краснопільського самоврядного органу) і Кабичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (майже 4,7 млн. гривень, понад 96 тис. гривень, 283 тис. гривень й 142 тис. гривень – з Кабичівської сільради).

Решта шкіл, які не потрапили в перелік закладів, що капітально ремонтуються за рахунок коштів ДФРР, також потребують капітальних ремонтів щодо заміни вікон на енергозберігаючі, утеплення приміщення, заміни дахів. Дане питання знаходиться на постійному контролі голови районної ради. 

Підсумки огляду будуть підведені на районній освітянській конференції,яка відбудеться 30 серпня поточного року.



« повернутися до списку новин