Марківська районна рада

Відкриття після капітально відремонтованого приміщення комунального дошкільного навчального закладу ясла - садок «Надія»

Переглядів: 611

Найкращим подарунком для дітей у День Святого Миколая в селі Курячівка Марківського району стало відкриття після капітально відремонтованого приміщення комунального дошкільного навчального закладу ясла - садок «Надія» Бондарівської сільської ради. Нині дитячий заклад відвідують 50 наймолодших жителів сіл Бондарівка та Курячівка.

Привітати дітлахів та жителів села із знаковою подією приїхали голова Луганської державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, голова Марківської районної ради Андрій Лигута, перший заступник голови, в.о. голови районної державної адміністрації Сергій Трубіцин, директор СТОВ «Агрофірма «Марківське», депутат райради Олександр Палазюк, сільський голова Олександр Тищенко.

За українською традицією, наймолодші діти дитсадка зустрічали гостей хлібом-сіллю, веселими піснями та запальними таночками.

Почесну місію – перерізати стрічку у відновленому приміщені було доручено  голові Луганської обласної державної адміністрації Юрію Гарбузу та найменшим вихованцям дитсадка.

Губернатор області у своєму виступі привітав дітей з Днем святого Миколая та побажав аби вони зростали у мирі та злагоді на радість батькам та землякам, а також вручив пам’ятні подарунки.

Колектив закладу на чолі із завідуючою Людмилою Опанасенко провів для гостей екскурсію оновленим приміщенням.

У дитячому закладі проведено цілий комплекс ремонтних робіт: замінено дах приміщення, вікна та двері на енергозберігаючі, систему каналізації, утеплено будівлю, проведено благоустрій території. Проект капітального ремонту дошкільного закладу реалізувався за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Загалом, загальна вартість проекту становила 1 млн. 356 тис. грн.. З районного бюджету було додатково виділено для співфінансування 135 тис. 446 грн..

Для мене, як для завідуючої, найважливіше, щоб дітки почували себе у садку, як вдома. На сьогоднішній день для наших вихованців створено комфортні умови, які вони завжди пам’ятатимуть, бо роки проведені в садочку ніколи не стираються з пам’яті. Всім спонсорам велике спасибі! – підвела підсумок Людмила Петрівна Опанасенко.

В районі існує проблема забезпечення дітей дошкільною освітою, над вирішенням якої працює районне керівництво.

Так, в 2017 році відкрився ДНЗ «Соняшник» на базі Караван – Солодківської школи.

З 1 вересня поточного року почав функціонувати навчально – виховний комплекс «Веселівський загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад». Для завершення реконструкції будівлі та її ремонту з районного бюджету в 2017 році було додатково виділено 120 тис. 869 грн. Також депутати районної ради підтримали клопотання щодо виділення додатково 6528 грн. для придбання пральної машини для садочка і 101 тис. 134 грн. для придбання меблів, спортивного та господарського інвентарю, кухонного приладдя, інше.

На капітальний ремонт даху харчоблоку ДНЗ №1 «Теремок» з районного бюджету депутати виділили кошти в сумі 47 тис. 727 грн..

Питання забезпечення дітей дошкільною освітою залишається нагальним і потребує постійного контролю та виділення і залучення додаткових коштів.

 



« повернутися до списку новин